Ege Şampiyonlar şatoda

Şampiyonlar şatoda

27.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Şampiyonlar şatoda

İzmir’de düzenlenen FIRST LEGO League Turkey katılımcılarını başkanlık konutunda misafir eden Soyer, “Burada etkinler yapılacak, kentimize gelenler ağırlanacak” dedi.

Haberin Devamı

Uzay Serüveni temasıyla 22-25 Mayıs günleri arasında 40 ülkeden 82 takım ve 800 katılımcıyı İzmir’de bir araya getiren FIRST LEGO League Open International Turkey, sona erdi. Dört gün boyunca hem heyecanlı hem de eğlenceli anlara sahne olan etkinliğe katılan genç mucitler, İzmir’in de tadını çıkardı. Gündoğdu Meydanı ve İnciraltı’nda düzenlenen programlarda yarışmanın stresini atan gençler, fuarizmir’deki ödül töreninin ardından da Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanlık Konutu ve Konukevi’nde ağırlandı.

Birinci Güney Kore’den

Başkanlık konutunun İzmir’deki etkinliklere ev sahipliği yapacağını ve kente gelen konukları da ağırlayacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Herkesi gönülden kutluyorum. Umuyorum ki güzel anılarla ülkelerinize dönüyorsunuzdur” dedi. Başkan Soyer ve eşi Neptün Soyer, genç mucitlerle bol bol sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

Şampiyonada tamamı kız öğrencilerden oluşan Güney Koreli RED takımı şampiyon oldu. İsviçre’den MINDFACTORY takımı ikinciliği elde ederken, Slovakya’dan TALENTUMSAP takımı ise üçüncü oldu. Birincilere ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir verdi. Demir, “Sizlerden çok şey öğrendik. Uzay çöplerinden sürdürülebilir yiyeceklere, astronotların fiziksel ve psikolojik sağlığını düşünen çok ilginç çözüm önerileri gördük. Olağanüstü performans sergileyen robot oyunlarına tanıklık ettik. Her şeyin ötesinde, tüm takımlar ciddi bir iş yaparken nasıl eğleneceğini gayet iyi biliyordu” diye konuştu. - İZMİR DHA

Şampiyonlar şatoda

CITTASLOW ÇOK ŞEY KATTI

CİTTASLOW Türkiye ağına üye kentlerin temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Cittaslow Koordinatörü Tunç Soyer’in ev sahipliğinde buluştu. 31 Mart’tan sonra göreve gelen belediye başkanlarının mevcut üyelerle tanışması amacıyla İzmir’de düzenlenen toplantıda Başkan Soyer’in Cittaslow koordinatörlüğü görevini bir yıl daha sürdürmesi kararlaştırıldı.

Yol haritası sunuyor

Cittaslow’un dünyanın en çağdaş yerel kalkınma modeli olduğunu belirten Başkan Soyer, “Kentinizin gelişmesiyle ilgili tereddütsüz, tartışmasız bir sürecin içine girmiş oluyorsunuz. Bu üyelik size evrensel, uluslararası bir yol haritası sunuyor. Seferihisar son 10 yılda her alanda en az 10 kat değer kazandı. 40 bin nüfuslu bir kentin belediye başkanlığından 4,5 milyonluk bir kentin başına geldiysem bunu Cittaslow’daki başarı hikayesine borçlu olduğumu söyleyebilirim” diye konuştu.