Ege Sanata doyacağız!

Sanata doyacağız!

06.07.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

Pandemi sürecinde hasret kalınan kültürel etkinlikler kısıtlamaların kalkmasıyla yeniden başladı. Konserler düzenlendi tiyatrolar seyirciyle buluştu

Sanata doyacağız

Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte pandemi sürecinde sanata hasret kalan vatandaşlar için belediyeler programlar düzenlemeye başladı. Açık hava konserleri gerçekleşti, tiyatrolar perdelerini açtı. Başkanlar, vatandaşı Kovid-19 önlemlerine uymaya davet etti. Balçova Belediyesi, bu yıl ilk kez çim konserleri düzenlemeye karar verdi. Bir ay boyunca her hafta cuma ve cumartesi geceleri yapılacak olan konserlerde Pop haftasında Sinan Efe Aksoy ve Ersin Barlas, caz haftasında Cansu Nihat Akarsu ve Gizem Okudan, Türk Sanat Müziği ile Türk Halk Müziği haftasında Fasl-ı Nazenin ile Ercan-Gökhan Çağıran, rock haftasında ise Narkoz ve Kaset grupları sahne alacak.

Haberin Devamı

Çocuklardan resital

Sosyal aktiviteleri özlediklerini ayrıca müzikle uğraşan sanatçılara da destek vermek istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Konser öncesinde değişik müzik yarışmalarımız, konser alanının yakınında semtevlerimiz ile kadın kooperatifimizin gece pazarı ayrıca bir de kitapseverler için kitap standımız olacak” dedi. Efes Selçuk Belediyesi, ‘Doğadan Ezgiler Piyano Dinletisi’yle müzik ziyafeti yaşattı. Galina Gül’ün öğrencisi 28 çocuk ödüllü bestelere tuşlara basarak hayat verdi. Etkinliğe katılan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Sanatın, sporun her alanında üzerimize düşeni her zaman yerine getireceğiz” diye konuştu.

Müzisyenler sahnede

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi pandemi sürecinde sahnelerden ve enstrümanlarından uzak kalan müzisyenlere destek olmak amacıyla düzenlediği ‘Aydın Sahne’ konserlerine devam ediyor. Sonuncusu Davutlar Sevgi Plajı’ndaki Ada Camping’de gerçekleşen konserde Didem Hamamcıoğlu, birbirinden hareketli şarkılarıyla tatilcilere keyifli zaman geçirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sanatçının yanında olduğunu söyledi. Ayrıca Kuşadası Belediyesi, Güvercinada Kalesi’nde muhteşem bir klasik müzik dinletisi düzenledi. ‘KUSAV Piano Quartet’ isimli konserde, dünyaca ünlü müzisyenler J. Haydn ile W.A Mozart’ın eserleri seslendirildi.

Haberin Devamı

Denizli’de perdeler açılıyor

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, normalleşme süreciyle birlikte kentin kültür ve sanat hayatına zenginlik katmaya kaldığı yerden devam edecek. Genç yetenekleri tiyatro sahnesine kazandırmanın yanısıra kadrosunu her geçen gün daha da güçlendiren şehir tiyatrosu, bugün saat 21.00’de “Kahvede Şenlik Var”, yarın saat 21.00’de de ‘Kamyon’ adlı oyunlarını Kınıklı Mahallesi’nde yer alan amfi tiyatroda sahneye koyacak. Tüm Denizlileri etkinliklere davet eden Başkan Osman Zolan, “Tiyatroyu çok özledik. İnşallah gerekli tedbirler doğrultusunda oyunları sergilenmeye başlayacak” şeklinde konuştu.

Salihli’ye renk geldi

Salihli Belediyesi ve Cadde Tuning 1879 işbirliğinde düzenlenen 3. Fest Modifiye Fuarı, yüzlerce modifiyeli araç ile binlerce araç severi bir araya getirdi. Fuarda; desibel, güzellik, ticari güzellik yarışmaları, DJ performansı ve sponsor tanıtımları yapıldı; özel kaplamalı modifiyeli araçların renkleri, motor kuvvetleri, revize ses sistemleri gibi özellikleri düzenlenen şovlarla meraklılarına gösterildi. Stantları gezen Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Fuarımız da büyüleyici güzellikteki ve güçteki araçlara ev sahipliği yapıyoruz. Kültürel etkinliklere her zaman destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl daha büyük bir organizasyon yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kent tarihinde ilk kez

Uşak Belediyesi, kent tarihinde ilk kez yapılan gezici tiyatro etkinliğini Kalfa Mahallesi’nde düzenlenen son programla noktaladı. Dokuz gün boyunca belediyeye bağlanan dokuz mahallede gerçekleştirilen, özellikle gençlerde çevre bilinci oluşturmayı hedefleyen Medusa Müzikali Tiyatro Oyunu birbirinden renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Ayrıca Uşak Belediyesi Kent Orkestrası, konser etkinliklerine yeniden başladı. Fatih Nacak ve Gamze Kucak solistliğinde Uşaklı sanatseverleri müziğe doyurdu.