Ege Sanayi giremez

Sanayi giremez

20.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ben TV’de yayınlanan ve Erol Yaraş, Hamdi Türkmen ile Osman Gençer’in birlikte sunduğu ‘Üç Gazeteci Bir Konuk’ programına bu hafta Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konuk oldu

Sanayi giremez



Ben TV’de yayınlanan ve ilgiyle izlenen ‘Üç Gazeteci Bir Konuk’ programına katılan Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çarpıcı açıklamalar yaptı. Erol Yaraş, Hamdi Türkmen ve Osman Gençer’in konuğu olan Gürün, Muğla’nın her geçen gün büyüyüp geliştiğini dile getirdi.
Turizmde gelişeceğiz
3 dönemdir belediye başkanlığı yapan ve oy oranı her dönemde artarak seçilen Gürün, Muğla’nın kendisini geleceğe taşımasının yolunun turizm olduğunu belirterek, “Yaptığımız çalışmalarda, üniversite kenti, kültür turizmi ve coğrafi merkez olmak üzere Muğla’yı üç ayak üzerinde oluşturmaya çalıştık. Biz Muğla’da sanayi istemiyoruz. Yüksek teknolojik gelişime baktıkça klasik Organize Sanayi Bölgeleri, kentin kalkınması için olmazsa olmaz mı? Bana göre öyle değil. Muğla bir turizm şehri olabilir. Ören yerlerimiz var. Biz sadece iki üç tanesini biliyoruz ama 95 tanesini de Muğla’ya kazandırabiliriz. Biz Muğla’yı sürdürülebilir turizmin merkezi yapmak istiyoruz” diye konuştu.
Yedir, içir, kızart, gönder
Gürün sözlerini şöyle sürdürdü; “Kuzey ülkelerinden beyaz tenli misafirler 15 günlüğüne geliyor. Suya bile para harcamadan her şey dahil yiyor, içiyor, güneşleniyor. Ben bu turizme ‘Yedir, içir, kızart, gönder’ diyorum. Kültürel yaşam, yöresel yemekler nasıldır bilmiyorlar. Kırsal ile kıyısal Muğla’yı birleştirip, bunları birbirinden olumlu etkilenir hale getirmemiz gerekiyor.” Büyükşehir olmalarıyla ilgili olarak da konuşan Gürün, kanunun çabuk geçtiğini düşündüğünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Limana ihtiyacımız var

‘Muğla’nın ihracat limanına ihtiyacı var’ diyen Gürün,”1.124 km. sahil bandımız var. Dantel gibi girdili çıktılı. Sahilin tamamını yat marinalarına açamazsınız. Şimdilerde ihracat limanı olarak Günlük gelişiyor ama İzmir’i kullanıyoruz. Dalaman-Ortaca arasında, bir ihracat limanına ihtiyacımız var. İzmir 12 bin metrekare, Muğla ise 12 bin 974 ile İzmir’den de büyük” dedi.