Ege Sanayinin zirve ortağı

Sanayinin zirve ortağı

29.06.2022 - 00:30 | Son Güncellenme:

Yaptıkları araştırma sonucu İzmir’in üretimde fark yarattığını ve Türkiye’nin en önemli ikinci sanayi kenti olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “İzmir gözbebeğimiz. İş dünyasının dayanışması örnek alınmalı” dedi.

Sanayinin zirve ortağı

HANDE NAYMAN DHA - Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) haziran ayı mecli toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Haberin Devamı

90 bin üretici ve 4 bin ürünü analiz ederek sanayinin lider şehirlerini seçtiklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “İstanbul’dan sonra ikinci İzmir geliyor. Türkiye’nin zenginleşmesine sağladığı katkılardan dolayı İzmir, bizim gözbebeğimiz” dedi. İzmir’in için müthiş bir veri yoğunluğu elde ettiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

“4 bin üzerindeki ürünün 373’ünde Türkiye birincisi İzmir oldu. Üretme kapasitesi açısından İzmir ilk ikide. 4 bin sanayi ürününde 2 bin 300’ü yani yüzde 58’i İzmir’de üretiliyor. İzmir’de üretim, yatırım yapan tüm girişimcilerimizi kutluyorum. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Bu birlikteliği İzmir’de görememiştim. Şimdi müthiş bir birliktelik var. Öte yandan İzmir’in 7 ilçesinde okul yapmaya karar verdik. Arsa temini, proje çalışmaları devam ediyor.” 

Haberin Devamı

Birlikte kazanıyoruz

Kurumların ortak hareket etmesi gerektiğinin altını çizen EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da, “Birlikteliği çok önemli projelere imza atarak ortaya çıkardık. Birlik olduğumuz müddetçe sonuç almak çok daha kolay oluyor. Yıllardan beri ayrı olmaktan dolayı kaybettik. Ülkemiz ve kentimiz, sanayi üretimi arttığı müddetçe büyüyor, düştüğü müddetçe ise küçülüyor. Şu an ise artan hammadde, enerji fiyatları ve enflasyona gibi üretimi zorlaştıran unsurlarla mücadele eden sanayicinin son durumu ortada. Yaptığımız üretim ve ihracat değerlerini yitiriyor” dedi.

Kredi paketi

Pandemideki tempoyu devam ettirdiklerini ve sorunlara bakanlıklar seviyesinde çözüm ürettiklerini sözlerine ekleyen Hisarcıklıoğlu, “Artan enflasyondan dolayı şirketlerin işletme sermayesine ihtiyaç duydukları bütün Türkiye’den iletiliyor. İnşallah yakında bir kredi paketini hükümet sizlere duyuracak. 150 milyarlık bir kredi paketi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AB coğrafi işaretine teşekkür

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 70’inci kuruluş yılı Ankara’da TOBB binasında yapılan törenle kutlandı. Törende, aralarında Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MİTSO) da olduğu AB’den coğrafi işaret almış TOBB üyesi 5 odaya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından teşekkür plaketi verildi. Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti almayı başaran MİTSO’nun plaketini Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu birlikte verdi.

Haberin Devamı

AB’den coğrafi işaret alınacak ürünler arasında sıranın Milas yağlı zeytinine geldiğini belirten Özer, “AB’ye başvurumuzu yaşmıştık. İşlemler sürüyor. Ayrıca Milas’a özgü diğer ürünlerimiz için de AB coğrafi işaret başvurusu yapmak için hazırlıklarımız sürüyor” dedi.

Milas’a has yeni ürünler için çalışıyor

Türk Patent ve Marka Kurumu’nu ziyaret eden Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, kısa bir süre önce kurumu başkanlığına atanan Cemil Başpınar’ı kutlayarak başarılar diledi.  Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınmasının ardından Milas yağlı zeytini için de başvuruda bulunduklarını anlatan Özer, “Bu konuda sizden de destek bekliyoruz. Milas’a özgü bazı ürünlerimiz için coğrafi işaret almak için başvurularımızı yaptık. Bazı ürünlerimiz için ise hazırlıklarımız sürüyor. Son olarak Milas’a özgü çok özel bir lezzet olan sofralık zeytinimiz çekişke zeytinin coğrafi işaretini aldık. Şimdi çekişke zeytinimiz için de AB’den coğrafi işaret almak için başvuru hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

 

Yazarlar