Ege Seçkin üniversitelerden

Seçkin üniversitelerden

27.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege ve Uşak üniversiteleri, başarılarına devam ediyor. Bu kapsamda Center for World University Rankings (CWUR) tarafından hazırlanan ‘Dünyanın En İyi 2000 Üniversitesi’ sıralamasının sonuçları açıklandı.

Seçkin üniversitelerden

Dünya genelinden 19 bin 788 üniversitenin değerlendirildiği listede Ege Üniversitesi, 100 puan üzerinden 71.5 aldı; dünya üniversiteleri arasında 810’uncu, araştırma performansı sıralamasında da 769’uncu oldu, ilk yüzde 5’lik dilimde yer aldı. Ulusal ölçekte Türkiye’nin en iyi 7’nci üniversitesi, Asya Bölgesi’nde de 228’inci sırada bulundu. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünyada referans gösterilen bir bilim merkezi olmak istiyoruz. Altyapımızı ve ekosisteminizi bilim üreten bir yapıya kavuşturduk” dedi.

Haberin Devamı

Times Higher Education da, 96 ülkeden bin 154 üniversiteyi değerlendirmeye aldı. Türkiye’den de 49 üniversitenin yer aldığı listede, Uşak Üniversitesi ‘Nitelikli Eğitim’ alanında 201-300 kategorisinde sıralamaya girmeyi başardı. Üniversite ayrıca sağlık ve kaliteli yaşam, sanayi, yenilikçilik ve altyapı, amaçlar için ortaklıklar kategorilerindeki çalışmalarıyla da dünya üniversiteleri listesine girmeye hak kazandı. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Bu durum bizleri hem motive ediyor hem de gururlandırıyor” diye konuştu.