Ege Seferihisar’ın gurur tablosu

Seferihisar’ın gurur tablosu

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seferihisar Belediyesi, Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından düzenlenen ve 9 ülkeden 23 projenin katıldığı yarışmada, ‘Çocuk Belediyesi’ uygulamasıyla en başarılı proje seçildi, ‘Turuncu Salyangoz’ ödülüne layık görüldü.

Seferihisar’ın gurur tablosu

Cittaslow Uluslararası Bilim Komitesi Koordinatörü Guiseppe Roma başkanlığında, Başkan Stefano Pisani, Genel Sekreter Pier Giorgio Oliveti ve Web Müdürü Luca Filippetti’den oluşan komite, dünyanın dört bir yanındaki Cittaslow’lardan gelen projeleri değerlendirdi. Projelerde ayrıca ‘Cittaslow felsefesinin geliştirilmesi’, ‘Sosyal gelişime katkı’, ‘Cittaslow ağında diğer üyelerle paylaşılabilme potansiyeline sahip iyi uygulamaların geliştirilmesi’, ‘Projenin ölçüsü’, ‘İnsan faktörü ve yatırım özelliklerine uygunluğu’ değerlendirmeye alındı.

Haberin Devamı

‘Yönetimde söz sahibi’

Mutlu ve heyecanlı olduklarını belirten Başkan Tunç Soyer, “Çocuklar için sadece park, spor okulları yapan bir belediye olmayı içimize sindiremedik. Onların belediye hizmetlerinde de söz sahibi olmasını temin eden bir ortam yarattık. Minikleri istek ve yeteneklerine göre donatmaya ve yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. DHA