Ege Seferihisar’a çok yakışacak!

Seferihisar’a çok yakışacak!

06.12.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Seferihisar’ın yaşam kalitesini artıracak 88.5 milyonluk Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı’nın temelini attı. Projeyle, dere ıslahının yanısıra yeni cazibe merkezi yaratılacak.

Seferihisar’a çok yakışacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Kocaçay Deresi’nde yapılacak kentsel tasarım alanının temelini attı. İlçenin yaşam kalitesini artıracak, 88.5 milyon lira kaynakla 136 bin metrekarelik alanda yapılacak proje, dere ıslahının yanısıra yeni cazibe merkezi olacak. Törende konuşan Başkan Soyer, Kocaçay projesinin büyük bir hayal olduğunu ifade etti, “Kocaçay’da uzun yıllardır bu güzelliği ortaya çıkarmak için hep kaynak arayışındaydık. Seferihisar’da göreve başladığım ilk günlerde şunu demiştik, ‘Seferihisar istiridye içinde bir inci ve biz o inciyi gün yüzüne çıkaracağız.’ Emin olun ne yapsak az. Burada göreve başladıktan sonra karakılçık, çocuk belediyesi, masal evleri gibi bir takım adımlar attık. Bunların devamını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de sürdürüyoruz. Kocaçay bizim gözbebeğimizdi. Bu proje büyük bir hayaldi. Yaratacağımız bu alan Seferihisar’ın kalitesini artıracak, katma değerini büyütecek” dedi.

Haberin Devamı

Yatırımların hızla süreceğini belirten Başkan Soyer, “Seferihisar, İzmir’in göz bebeği, çok daha fazlasına layık. Göreceksiniz, tarımla turizmin buluştuğu agro turizmin kalbi Seferihisar’da atacak. Burada başlattığımız birçok şeyi İzmir’e taşıdık ama bazıları da Seferihisar’da yoktu. Örneğin raylı sistemler. Zamanı geliyor” diye konuştu. Seferihisar nüfusunun giderek arttığını ve cazibe merkezi olmaya devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de, “Çok yakında şehir merkezinde doğayla ve toprakla buluşmak için evden çok fazla uzaklaşmak zorunda kalmadığımız, çocukların güven içinde oynadığı bir kentsel tasarım alanına sahip olacağız. Kocaçay, artık Seferihisarlıların buluşma noktası olacak. İlçenin sosyal hayatına katkı sağlayacak” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Seyir terasları güzellik katacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Kocaçay Deresi’ni İzmirliler için çekim merkezi haline getirmeye hazırlanıyor. Projeyle, dere ıslahının yanısıra seyir terasları, bitki adası, yaya köprüsü yapılacak. 2024 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan proje kapsamında alana 484 ağaç dikimi yapılacak. Karbon tutan bitkilerden oluşturulan yeşil çitle çevrelenen dere kenarında ahşap güneşlenme terası, oturma birimleri, yürüyüş yolları ile oyun alanları oluşturulacak.