Ege Sel suları dayanışmayı yıkamadı

Sel suları dayanışmayı yıkamadı

17.03.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

35 bin kitap, dergi, plak ve kaseti sulara kapılan sahaf Nazım Emre Koca, meslektaşları ve kitapseverlerin desteğiyle yeni bir dükkan açtı

Sel suları dayanışmayı yıkamadı

SAHAF Nazım Emre Koca’nın İnönü Caddesi’ndeki dükkanı, İzmir’de şubat ayında yaşanan selde sular altına kaldı. Tavana kadar suyla dolan dükkandaki tahliye işlemi, 13 saat sürdü. Koca’nın ‘Mirnoş’ isimli kedisi de telef oldu. Koca’nın durumuna üzülen çok sayıda sahaf ve kitapsever ise, sosyal medyada kampanya başlattı. Kampanya ile yurt içi ve dışından 20 bin kitap toplandı. Koca, Mithatpaşa Caddesi üzerinde kiraladığı dükkanda kitapları, okuyucularla buluşturmaya başladı.

Haberin Devamı

‘Sanki rüyadayım’

“35 gündür rüya gibi bir şey yaşıyorum” diyen Koca, “Selde su basmayacak bir dükkan tercih ettim bu defa. Tam bir kitabevi oldu. Kitaplar gelmeye devam ediyor. Henüz hepsini yerleştirmedik. Kedim Mirnoş ve bazı değerli eşyalar geri gelmeyecek belki ama bu desteği görmeseydim çok daha kötü olurdu” ifadelerini kullandı. Yaşadığı süreci anlatan Koca, şöyle konuştu:

“Sel felaketinden sonraki ilk gün sahaf arkadaşlarım Sahaflar Derneği aracılığıyla kampanya başlatmışlardı. Onlar bu durumu kabullenmek istemedi. Sosyal medyada yayılmasından sonra 2 gün içerisinde yardımlar gelmeye başladı. Üzülmeye bile fırsat bulamadım. Her yerden telefon geldi, birçok kişi ilgilendi. Kargolar gelmeye başladı”

Haberin Devamı

Bana güç verdiler

Mektuplardan oluşan bir anı köşesi de oluşturan Koca, “Dükkandan kurtardığım iki dergiyi bu köşeye koyduk. Binlerce insan destek mesajı gönderdi. Kanada’dan, Almanya’dan çok fazla destek olan oldu. Pek çok ünlü isim de destek verdi. Selden sonraki üçüncü gün, 7 yaşındaki bir kız çocuğu ‘Emre abi, balkondan gördüm çok üzüldüm. Bunları senin için yaptım’ deyip, bana yaptığı 6 kitap ayracını uzattı. Hepsi de farklı hayvanlardan oluşuyordu. Beni çok ağlattı. Bir mektupla bana kitap da yolladı. Bu mektuplardaki yazıların hepsi çok içten, çok samimi. Hiç tanımadığım insanlar bana güç verdi. Zamanım olunca hepsini arayıp, teşekkür edeceğim” diye konuştu.

 

Yazarlar