Ege Sen Buca’sın, yaparsın!

Sen Buca’sın, yaparsın!

17.01.2018 - 00:31 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Bucaspor, ilk yarıyı 13 puan toplayarak 15. sırada tamamladı. Maddi sıkıntılar yaşayan transfer yasaklısı kulüp, düşme hattından kurtulma hesapları yapıyor. Buca ikinci yarıyla birlikte adına yakışır bir mücadele ile çıkışa geçmeyi hedefliyor

Sen Buca’sın, yaparsın

Bucaspor’un TFF 2. Lig’deki ilk yarı performansını nasıl buldunuz?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Bucaspor ilk yarıyı 13 puanla 17. sırada tamamladı. 9 mağlubiyet, 4 galibiyet, 4 beraberlik. Kısacası kaybetmeye alışmış bir Bucaspor gördük. Üstüne üstlük 3 puanı da silindi. Ancak yazılarımı takip eden okuyucularım bilir, Bucaspor’un Menemen’de 5 gol yediği maçtan sonra bile başta gençlerin çok yetenekli oyuncular olduğunu belirtmiştim. İlk yarıdaki sıkıntısı 17 maça 3 teknik direktör değiştirmesiydi. Kolay değil. Ancak elinde 20 yaş ve altında Alpay, Atakan, Saruhan, Ugurcan, Burak, Berkay Güzel, İbrahim Şirin, Çağlayan, Enes, kaleci Hüseyin Koç gibi yetenekli gençlerin birde abileri olarak Emre Toraman, Veli, İlyas, Emre Özkan, Onur Alkan ve de Abdullah da varsa bu oyuncu grubuyla averajla düşme hattının üstünde olmak tehlike olmamalıdır. Buca, ilk yarıda izlediğim müsabakalarda fiziksel mücadeleden asla kaçmadı, önde pres yaptı, kazandığı topları etkili kullanıp hızla ataklara çıktı. İlyas Çakmak gibi golcüsü ile etkili oldu. En zayıf noktası savunmasıydı. Yerleşim ve adam paylaşımında hatalar yaptı. Deplasmanda istediği başarıları elde edemedi. Sonucunda da devreyi 13 puanla bitirdi.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Deneyimli, genç karışımı. Derinliği olan bir oluşumla lige başlamasına karşın, bir türlü istikrarı yakalayamamasından ötürü oyun alanından istenilen, umulan sonuçlarla çıkamadı. Futbolda devamlılık önemlidir. Teknik adamlardan başlayarak oyun alanı seçimlerinde de gel gitler yaşandı ve Buca üst sıraları zorlar diye beklerken karşımıza düşmemeye oynayan bir karakter çıktı. Kısacası kötü bir ilk yarıydı.

İsmail Özelçinler: Bucaspor ligin ilk yarısında arzuladığı sonuçları alamadı ve devreyi 13 puanla 17. sırada noktaladı. Yani düşme hattında. Ayrıca 3 puanının silinmesi, doğal olarak takımı olumsuz şekilde etkiledi. Transfer yasağı ve yaşanan mali sorunlara rağmen, elinde kalan deneyimli oyuncular ve altyapıdan, geçmişten kaynaklanan yetenekli isimlerle ayakta durmaya çalışıyor. Böylesine zor şartlara rağmen Bucaspor’un ayakta kalma çabası hiçte küçümsenecek bir durum değil.

Haberin Devamı

Bucaspor’un takviye yapması gerekli midir? Gerekiyorsa bu takviyeler hangi bölgelere yapılmalı?

Fatih Tanfer: Bucaspor’un transfer yasağı var. Olmasa da oyuncuya ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Bu takımın güvene ve varolan ruhunu sahaya yansıtmasına ihtiyacı var. Ayrıca yönetim, futbolcu, taraftar üçgeninde de sevgi ve destek en üste çıkarılmalıdır. Genç oyunculara bir tavsiyem var. Bir oyuncuyu transfer etmek isteyen kulüp, oyuncunun takımdaki bireysel başarısına elbet bakacaktır. Ancak sadece iyi oyuncu olmak yetmiyor. Karakter ve takım ruhu, futbolcunun takımına ne verdiği, yüreği konuşuluyor. Gençler kimse kafanızı karıştırmasın. Öncelikle bu takımın hak ettiği yere gelmesi lazım. Takımınız iyi giderse ve sağlam karakter sergilerseniz talibinizde çok olur. Takım anlamında birtakım eksiklikler olabilir. Ancak Başkan Ahmet Doğan yönetime geldikten sonra bütün gücüyle yanlışlıkları düzeltmeye çalışıyor. Sizde omuz verin, Bucaspor’u düzlüğe çıkarın. Sizler düzgün karakteriniz ve yeteneklerinizle bunu başarabilirsiniz. Umarım başta gençler ne demek istediğimi anlamıştır. Abilerde sergiledikleri düzgün karakter ve takım aşkını artırarak devam etmelidirler.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Takviye bir kenara, gidenler var. Transfer yasağı var. Eksilenler zorunlu olarak altyapıdan gençlerle tamamlanacak. Bu aşamada görülüyor ki Buca’nın ligde tutunabilmesini genç adamlar belirleyecek. O gençlerinde özgüvene gereksinimleri var. Teknik birim ile yönetim gençlerin bu gereksinimlerini karşılamakla yükümlüdür.
İsmail Özelçinler: Bülent Buda abimin vurguladığı gibi, takviye bir yana takımdan ayrılan isimler var. Transfer yasağından dolayı Bucaspor takviye yapamayacak durumdayken, tüm yük mevcut kadro ve gençlerin üzerinde olacak. Yeteneklerine inandığım mevcut kadro inanır ve bu doğrultuda mücadele ortaya koyarsa, Bucaspor’un ligin ikinci yarısında çıkış yapması asla sürpriz olmaz.

Bucaspor için ikinci yarı beklentiniz neler?

Fatih Tanfer: Bucaspor iki yıldır son anda ligde kalıyor. Bu yetenekli oyuncular ve onlara sahip çıkan yönetim bu durumu hak etmiyor. Çözülmesi gereken, biriken birçok sorun olduğu gerçek. Ancak bir gerçek var ki o da bu takımın ligde kalması. Seyirciye de büyük görev düşüyor. Takıma daha fazla destek vermeli ve onların motivasyonunun artmasına katkıda bulunmalıdırlar. Aytekin Hoca’da sorunları bildiğine göre çözümü bulacağının inancındayım.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Beklentilerimizi önceki soruda karşılamaya çalıştık. Futbolcunun başarısı zihinsel olarak rahatlatılmasına bağlıdır. Onu başarırsanız oyuncunun kas gücünden yararlanabilirsiniz. Evet, Fatih önemli bir yere değindi. Taraftar ikinci yarının bütününde takımın her koşulda arkasında durmalıdır. Amaç bu yıl bellidir, ligde tutunabilmek. Bu gerçekleşirse taraftar-gençler bütünlüğü başarıyı getirecektir.

İsmail Özelçinler: Tüm Bucaspor camiasının olduğu gibi, doğal olarak benim de tek beklentim, Bucaspor’un mevcut sorunlara ve zorluklara rağmen ligde kalmasıdır.