Ege Sevindiren karar

Sevindiren karar

03.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

SMA Tip 2 ve Tip 3 hastalarının ilaç bedellerinin geri ödeme kapsamına alınması, çocuklarının iyileşmesi için umut ışığı yanan aileleri sevindirdi.

Sevindiren karar

İzmir’de yaşayan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 2 ve Tip 3 hastaları ve yakınları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SMA ilaç bedelinin geri ödemesiyle ilgili sorunun çözülmesi ve hastalığın diğer tiplerini de geri ödeme sistemine dahil edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamanın ardından zor günleri geride bırakacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

‘Kızım artık yürüyebilecek’

SMA Tip 2 hastası çocukları Çağla Deniz Tunç için gerekli ilacın başvurusunu vakit geçirmeden Sağlık Bakanlığına yapan Alpaslan ve Sevtap Aksoy Tunç çifti, iki yıldır çok zor günler yaşadıklarını, şimdi kaybolan ümitlerinin yeniden canlandığını söyledi. Haberi duyduğunda kızına sarılıp ‘yürüyeceksin’ dediğini belirten anne Tunç, şöyle konuştu:

‘İyileşince ziyaret edeceğim’

“Bizim ömrümüze ömür kattılar. Kızım için çok güzel ve mutlu günler bizi bekliyor. Kızım 2 yaşını geçti, en çok istediği şey yürümek, biz onu kucağımızda tutarak yürütüyoruz. Kızımın elini tutarak yürümesini çok istiyorum. Kızım ilacını alıp, kullanıp sağlığına kavuştuktan sonra Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza teşekkür ziyareti yapmak isterim.”

Haberin Devamı

‘Parmağını oynatsın yeter’

Doktorların 10 aylıkken SMA Tip 2 teşhisi koyduğu 37 yaşındaki Hatice Özkan da kararın mutluluğunu yaşıyor. Müjdeli haberi televizyondan duyunca hemen kızının odasını koştuğunu anlattan anne Döndü Özkan, “İlaçlar faydalı olsa, kızım azıcık olsun elini tutsa, başını hareket ettirirse çok mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.

Yazarlar