Ege Sevindirici tablo

Sevindirici tablo

18.05.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kovid-19 vakalarında yarı yarıya azalma olduğunu dile getirdi, “Şu anda bu oran 7’de 1’e kadar geriledi. İyi durumdayız” dedi; tedbir çağrısında bulundu

Sevindirici tablo

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, tam kapanma kararından yaklaşık 10 gün sonra İzmir’de vaka sayısının yarı yarıya azaldığı, şuan için de 7’de 1 oranında gerilediğini söyledi. İzmir’de vaka sayıları 30 Ekim’deki depremin ardından tavan yaptı. Kasım-aralık ayında günlük vaka sayısıyı 4 bin 800’e kadar yükseldi. Ocak-şubat döneminde yatay seyreden vaka oranları, mart ayında pik yaptı; tam kapanma geldi.

Haberin Devamı

Hastaneler sorunsuz

Vali Köşger, tedbirlerle birlikte vaka sayısında gözle görülür bir azalma olduğunu dile getirdi, “İzmir’de vaka sayısı tam kapanmadan 10 gün sonra yarı yarıya azaldı. Şimdi ise bu oran 7’de 1’e kadar geriledi. Büyükşehirler arasında İzmir’in diğerlerine göre çok iyi noktada olduğunu söyleyebiliriz. Önemli olan vaka sayılarının artmaması. Bu konuda İzmirlilerin hassasiyet göstereceğine inanıyorum” dedi.

Vali Köşger, geçtiğimiz aralık ayında kentte günlük vaka sayısının 5 bine, günlük vefat sayısının ise 80-85’lere çıktığını belirtti, “Pandeminin pik yaptığı süreçte bile İzmir’de yoğun bakım sıkıntısı hiç olmadı. Aynı şekilde hastanelerdeki normal bakımlarda da bir sorun, sıkıntı yok. Günlük vaka ve vefat sayısında daha da azalma olacağını düşünüyoruz. Aralık ayındaki vaka sayısının şuan 10’da 1’i kadar vaka var. İzmir olarak tam kapanma öncesi hedeflediğimiz bir nokta vardı. Oraya henüz gelemedik ama az kaldı” diye konuştu.