Ege Seyahat, yaşamının merkezinde

Seyahat, yaşamının merkezinde

01.07.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Burcu Bingöl (33), seyahat tutkusunu yaşamının merkezine oturtmuş bir gezgin. Birçok kişi onu bujuyollarda ismiyle tanıyor.

Seyahat, yaşamının merkezinde

Bugüne dek Türkiye dışında 19 ülke 37 kent gezdi.Hareketli ve olabildiğince sosyal bir yaşamı oılduğunu belirten Bingöl, “Seyahat benim için hayatımın vazgeçilemez bir parçası. Ve artık mesleğim”

Haberin Devamı

diyor. 5 yıldır deneyimlerini paylaştığı bir bloğu olduğunu kaydeden Bingöl, “Aldığım eğitimler bana yeni bir kapı araladı. Seyahat yazarı olarak çalışıyor ve kazandığım parayı yine seyahatlerim için harcıyorum” vurgusunu yapıyor.
Amacının, seyahatlerine dair deneyimlerini paylaşmak ve yol göstermek olduğunu dile getiren Burcu Bingöl, şunları söyledi: “Genelde eşim Üstün’le geziyoruz. Bazı seyahatlerim yalnız da olabiliyor. Hafta sonları, resmi tatiller ve yıllık izinler bize seyahat edebilmek için imkân tanıyor. Burnumun ucundan dünyanın öbür ucuna kadar görme isteğiyle doluyum. O nedenle, asla ‘Aman, orada bir şey yok ki’ gibi bir bakış açım yok. Hayalini kurduğum yerler de var, ancak nereye uygun fiyatlı bilet bulursam o rotaya yönleniyorum.”

Haberin Devamı

Farklı konaklama deneyimlerini sevdiğini belirten Bingöl, Meksika’da kapsül otelde kalmalarını buna örnek olarak veriyor. Klasik bir turist gibi gezdiğini kaydeden Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seyahatlere çıkmadan önce, yaptığım araştırmalarda hangi bilgiye ihtiyaç duyuyorsam onu takipçilerime sunmaya çalışıyorum. Eskiden hatıra kalması için çektiğim fotoğrafları, videoları şimdi sosyal medyada kullanmak için, website için, youtube için çekiyorum”. Bingöl, seyahatlerinde çektiği fotoğrafları @bujuyollarda instagram hesabında paylaşıyor.