Ege Seyyar satıcıların “sesleri” kısıldı!

Seyyar satıcıların “sesleri” kısıldı!

11.07.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Megafonlu seyyar satıcılar sokak sokak geziyor, geçtikleri yerdeki herkesi rahatsız ediyor. İzmirliler bu kişilerden yana çok dertli, çözüm bulunmasını istiyor. Bu yönde örnek mücadeleyi Konak Belediyesi başlattı. Zabıta, polis desteğiyle Güzelyalı, Hatay ve Eşrefpaşa’da sıkı denetim yaptı. Gürültü kaynaklarına el konuldu

Seyyar satıcıların “sesleri” kısıldı

Konak Belediyesi, önce işportacılara savaş açtı. Haksız rekabete yol açtıkları için esnafın tepkisini çeken, kaldırımları da tezgahlarıyla işgal eden bu kişiler, Kemeraltı başta olmak üzere kent merkezinde engellendi. Sonra sıra, kanayan bir diğer yaraya geldi. İzmirlilerin sürekli şikayet ettiği megafonlu seyyar satıcılara karşı harekete geçildi. Araçlarla sokak sokak gezip yüksek sesli anons yaparak rahatsızlık yaratanlara yönelik şok operasyon düzenlendi.

Şeytanın aklına gelmez!
Zabıta memurları, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Güzelyalı, Hatay ve Eşrefpaşa’da sıkı denetim yaptı. Filmleri aratmayan görüntüler yaşandı. Seyyar satıcılar kaçtı, zabıtalar ve güvenlik güçleri peşlerinden koştu. Kaput altındaki kabloların takip edilerek ulaşıldığı megafonların gizlendiği yerlerin, şeytanın bile aklına gelmeyecek türden olduğu gözlendi. Terazi ve ürünlerle birlikte el konuldu. Başkan Hakan Tartan, şunları söyledi:

Çağdaş İzmir’e yakışmıyor
“Sessizlik sağlanıncaya kadar denetimlerimiz sürücek. Amacımız, kimseyi cezalandırmak değil. Ancak bu görüntüler, çağdaş İzmir’e yakışmıyor. Bu konuda İzmirlilerden yardım bekliyoruz. Halkımız, 444 35 66 numaralı telefonumuza ihbarda bulunsun. Biz de gerekeni yapalım. Seyyarların yanı sıra gözümüz, eğlence yerlerinin de üzerinde olacak. Yüksek sesli müzikle çevreye rahatsızlık verilen bu işyerlerine 15 bin 531 TL’ye kadar para ve kapatma cezası uyguluyoruz.”

Yazarlar