Ege Sıcak bir eve kavuştular

Sıcak bir eve kavuştular

06.10.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir’de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde kutlandı. Güçlü ve Eylül, pasta üfledi.

Sıcak bir eve kavuştular

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü Türkiye’ye örnek olan Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde kutladı. ‘Satın alma sahiplen’ sloganıyla hizmet veren kampüste hayvanseverlerin ve öğrencilerin katılımıyla gün boyu renkli etkinlikler yapıldı. Anaokulu öğrencileri, masal ve boyama atölyelerine katıldı. Liseli gençler de, köpeklerle doğa yürüyüşü yaptı. ‘Satın alma, sahiplen’ sloganıyla hizmet veren kampüste, Pako’da misafir edilen terk edilmiş köpeklerden bazıları sahiplendirildi. Daha önce yük taşımada kullanılan ancak daha sonra terk edilen Eylül adlı bir atın da doğum günü kutlandı. Ayrıca engelli olan Güçlü isimli köpek için de pasta kesildi. Gün boyu kampüsü 400’ün üzerinde kişi ziyaret etti. 

Haberin Devamı

‘Haklarını korumalıyız’

Sıcak bir eve kavuştular

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde çocukları Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ağırladı. Merkezde çocuklarla bir araya gelen Başkan Özlem Çerçioğlu, çeşitli hediyeler dağıttı. Hayvan sevgisinin çocuk yaşlarda aşılanması gerektiğini vurgulayan Başkan Çerçioğlu, “Can dostlarımızı korumak ve haklarına sıkı sıkıya sahip çıkmak hepimizin görevi. Bu farkındalığı da okullarımızda, evimizde, yaşam alanlarımızda çocuklarımıza vermeliyiz. Her canlının sevgi ve şefkatle yaşaması dileğiyle, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorum” diye konuştu. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü ‘satın alma, sahiplen’ kampanyasını da hatırlatan Başkan Çerçioğlu, Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde her türlü bakımları yapılan can dostların sahiplendirilmeye devam edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Balıkesir’de üç proje yolda...

Sıcak bir eve kavuştular

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında İvrindi Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir program gerçekleştirdi. Programda yeni devreye alınacak mamamatikler tanıtıldı, yeni hizmete alınacak Edremit Sokak Hayvanları Yaşam Merkezi’nin, ‘Bandırma Sokak Hayvanları Yaşam Merkezi’nin ve merkeze inşa edilecek Hayvan Hastanesi’nin müjdeleri verildi. Can dostların beslenmesine katkı sağlamak adına ekipler ve vatandaşla birlikte koordineli bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke, “İl genelindeki tüm beslenme odaklarına rutin periyotlarda mama desteği gerçekleştirdik. Bu çalışmaları daha etkin bir şekilde sürdürebilmek amacıyla, Mutlu Patiler Projesi’ni faaliyete aldık, kısa sürede güçlü bir ekip olduk. Yakın dönemde faaliyete aldığımız VETBULANS’ımız ile 7/24 esasıyla görev yaparak sadece 3 aylık süre içinde acil durumda olan bin 382 dostumuza müdahalede bulunduk. VETBÜS ile şehrimizi karış karış gezdik, 6 bin can dostu tedavi ettik” diye konuştu.

Zolan’dan çağrı var

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü hayvan dostları ve çocuklarla birlikte kutladı. Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nda can dostların bakım ve tedavilerini yaparak, daha rahat yaşamaları için imkanlar sağladıklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Çünkü bu dünya sadece biz insanlara ait değil” dedi. Anne-babalara seslenen Başkan Zolan, doğal yaşam parkını çocuklarıyla birlikte ziyaret etmelerini tavsiye etti, “Burada çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayabiliriz. Can dostlarımızla buluşma imkanı sunabiliriz. ‘Satın alma sahiplen’ kampanyamızla burada birçok güzel kedimiz, köpeğimiz var. Arzu ederlerse burada can dostlarımızı sahiplenebilirler” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Olumsuz durumda lütfen bizi arayın’

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Edremit Belediyesi tarafından kentin çeşitli noktalarına kedi evleri bırakılıp, mama ve su desteği sağlandı. Sağlık İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, “Sadece yılda bir gün değil her zaman sokakta yaşayan can dostlarımızın bakım, tedavi ve beslenmelerini düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Farkındalık oluşturmak için çocuklarımızla birlikte mama ve su dağıtıp besleme yaptık, kedi evlerini dağıttık. Hayatımızda var olan sokakta yaşayan canlılarımıza karşı daha duyarlı olalım. Olumsuz durumlarda 444 85 10 numaralı çağrı merkezinden bize ulaşın” dedi.

Haberin Devamı

Satın almayın sahiplenin!

Turgutlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde öğrencileri misafir etti. Başkan Çetin Akın da, bakımevini öğrencilerle birlikte gezdi. Sokakta yaşayan can dostlar için sahiplenme çağrısında bulunan Başkan Akın, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde tüm canlıların yaşam haklarını ve yaşam alanlarını korumanın hepimizin görevi olduğunu unutmayalım. Can dostlarımızı sahiplenerek onlara sıcak bir yuva olabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Ergin: Sevgimiz bir gün değil, her gün

Belediye Başkanı Mesut Ergin, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü Ayvalık Belediyesi Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvan dostları ve öğrencilerle birlikte kutladı. Gün boyunca öğrenciler tarafından ziyaret edilen ve mamalar hediye edilen barınak sakinleri keyifli ve mutlu bir gün geçirdi. Başkan Ergin, sokaktaki dostlarla bir değil her gün ilgilendiklerini, kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasına, onların yiyecek, içecek sorunlarına, aşılarına ve bakımlarına kadar her türlü detayı önemsediklerini söyledi. Ergin, “Çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren can dost sevgisini aşılamak bizim için çok önemli. Evsiz, sevgiye muhtaç canlarımıza yuvamızda yer açalım ve sadece bir gün değil, bir ömür boyu sahip çıkalım” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

2 ton mama, 1500 mama kabı dağıtıldı

Karesi Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sebebiyle vatandaşa 2 ton kedi ve köpek maması ile bin 500 mama kabı dağıttı. Etkinlikte vatandaşla bir araya gelen Belediye Başkanı Dinçer Orkan, belediyenin sokaktaki canlara sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi. Şehrin birçok noktasına kedi ve köpek evlerinin yerleştirildiğini kaydeden Orkan, “Düzenli olarak koyduğumuz mama kaplarını sıklaştırıyoruz, yemek bulunmayan noktalara takviye yapıyoruz.  Eksik kaldığımız noktalarda da 444 99 10 numaralı çağrı merkezimizden bizi bilgilendirin” dedi.

Minikler unutmadı

Sıcak bir eve kavuştular

4 Ekim Hayvanları Koruma günü nedeniyle Burhaniye’de öğrenciler belediyenin bakımevini ziyaret etti. Barınaktaki canlara mama getiren öğrencilere, Sağlık İşleri Sorumlusu Barış Hakan ve veteriner hekim Emrah Güleç tarafından bakımevi hakkında bilgiler verildi. Can dostları korumak ve onlarla yaşamayı öğrenmek gerektiğini ifade eden eğitimciler, “Amacımız, canlarla duygusal bağ kurmalarını sağlamak. Patili dostlar bizim besleyip büyüterek önce sevgiyi alıştırdığımız daha sonra sevgisiz bıraktığımız canlılar, onları her zaman korumak ve sevmek gerekiyor” dedi.

Alkışlar çocuklara

Yunusemre Belediyesi bünyesindeki çocuk kültür sanat merkezlerinde eğitim gören minikler, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde can dostları unutmadı, kentin muhtelif noktalarına mama bıraktı. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Tüm ekiplerimizle ilçemizdeki can dostlarımıza sahip çıkıyoruz. Çocuklarımızı can dost sevgisiyle büyütelim ki o sevgi tüm dünyayı güzelleştirsin” diye konuştu.