Ege Sıfır atığın başkenti

Sıfır atığın başkenti

03.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında evsel ve tıbbi olmak üzere toplamda 278 bin 564 ton atığı doğaya zarar vermeden bertaraf etti.

Sıfır atığın başkenti

Türkiye’nin en çevreci, en temiz ve en sağlıklı kenti unvanı bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu yatırımlarıyla daha yaşanabilir bir kent için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda topladığı atıkları Kumkısık Katı Atık Bertaraf Tesisi ile Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisinde doğa ve çevreye zarar vermeden bertaraf etti. Kapasitesi günlük 12 bin kilograma çıkartılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinde de, 700 farklı sağlık tesisinden toplanan atıklar, insan sağlığına zarar vermeyecek hale getirildi. 2022 yılında evsel atık ve tıbbi olmak üzere toplamda 278 bin 564 ton atık bertaraf edilmiş oldu.

Geleceğe daha yaşanabilir bir Denizli bırakmak için çok ciddi çevre yatırımları yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Kumkısık Katı Atık Bertaraf Tesisinde çöp sularını dahi arıtılarak zararsız hale getiriyoruz. Siyasi krizler, ekonomik krizler bir gün biter ancak çevre krizlerinden geri dönüş çok zordur. Geleceğimize daha yaşanabilir bir şehir bırakmak istiyorsak bugünden almamız gereken tedbirleri uygulamalıyız. İşte biz bunun için birçok çevre yatırımı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz inşallah. Çünkü bu güzel şehir her şeyin en güzeline, en iyisine layık” diye konuştu.