Ege Şimdi Balıkesir zamanı!

Şimdi Balıkesir zamanı!

08.06.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

30 çeşit ürünüyle göz dolduran Balıkesir kahvaltısının tanıtıldığı festival yoğun ilgi gördü. Yemek şovları, görsel şölen yaşattı.

Şimdi Balıkesir zamanı

Mahmut ACARÖZ - Balıkesir Kahvaltısı içeriğinde yer alan 30 çeşit ürünüyle, Avlu’da görkemli bir şekilde gerçekleştirilen festivalle tanıtıldı. Renkli etkinliğe ulusal ve uluslararası camiadan da katılım yoğun oldu.

Haberin Devamı

 Katılımcılardan bilgi alan Vali Hasan Şıldak, “Festivalimizi sadece ulusal düzeyle sınırlı tutmadık, 8 farklı ülkeden büyükelçiler ve konsolosluklar düzeyinde de katılımlar oldu. Kentimizin adını bu ülkeler nezdinde de duyurmuş olduk. Balıkesir seferberlik halinde lezzet dolu bir festival yaşadı. Bu bir başlangıçtı. Bir yol haritası oluşturup hem turizm hem gastronomi alanında hem de spesifik olarak kahvaltı konseptinin bütün Türkiye’ye yaygınlaştırılması konusunda büyük çabalar sarf edeceğiz. Yolumuza devam edeceğiz, şimdi diyoruz ki artık Balıkesir zamanı” diye konuştu.

Ünlü şeflerden şovlar

4 gün boyunca dolu dolu geçen festivalde; yemek şovları, panel ve söyleşilerle yöresel ürünlerin tadımı yapıldı. Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği’nin de destek verdiği festival sayesinde; son yıllarda gastronomisiyle ülke çapında öne çıkan destinasyonlardan biri olan Balıkesir’in endemik, şehre has özellik gösteren ürünleri ve onlardan yapılan birbirinden lezzetli tarifleri tanıtıldı. Türkiye ve dünya çapında isim yapmış birbirinden başarılı şefler, Balıkesir’in ürünleriyle lezzet şovlar gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Coşkuya katıldı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak ile Balıkesir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen programa katıldı. Çocukların da ağırlandığı etkinlikte coşkuya ortak olan Şıldak, devlet emanetlerine “yalnız değilsiniz” mesajı verdi. Pasta kesimiyle devam eden programda, İsmet amca okuduğu “15 Temmuz” şiiriyle alkış aldı.