Ege SinaACn, kültür evleri kuracak

SinaACn, kültür evleri kuracak

30.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

CHP, Urla'da Varlık gösterir

SinaACn, kültür evleri kuracak






Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, ilçe başkanlarına genelge göndererek, bayramda her üyenin ev ziyareti yapmasını ve halkı CHP'ye oy vermeleri için ikna etmesini istedi.
Seçime iki ay kala dayanışma yemeklerini ve salon toplantılarını bırakıp sokağa inme kararı alan CHP, İzmir'de bayram alarmı verdi.

1970'lerdeki gibi
CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, ilçe başkanlarına genelge göndererek, örgütün bir buket çiçekle ev ziyareti yapmasını istedi. Yüksel, amacının 1970'li yılların CHP'sini yaratmak olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

Cumhuriyet korunacak
"Biz 1970'li yıllarda her gece bir köyde kalırdık. Sabahlara kadar çalışırdık. Partiyi o yıllarda yüzde 45'lere çıkardık. Şimdi aynı ruhu canlandıracağız. Her CHP üyesi ve gönüllüsü eline bir buket çiçek alarak, yakın çevresindeki eşinden dostundan başlayıp ev ziyaretleri yapacak ve halkı partiye oy vermesi için ikna edecek. Bu bayram kimse tatil yapmayacak. Herkes AKP'nin başlattığı karşı devrime karşı Cumhuriyet'in ilkelerini, laikliği korumak için yollara dökülecek."

CHP'den Konak Belediye Başkan aday adayı olan Kadir Sinan, partisinin aday gösterip seçimleri kazanması halinde Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçireceğini söyledi. Kenar semtlerde oluşturulacak "kültür evleri" projesi ile sağ ve irticai anlayışın terk edilmesini sağlayacaklarını söyleyen Sinan, "Bu bölgelerde muhtarlarla işbirliği yaparak etkinlikleri sürekli kılacağız" diye konuştu.

Urla'da CHP'den belediye başkan aday adayı olan Mehmet Varlık, "Amacım yaşanacak bir Urla yaratmak" dedi. ESHOT'tan emekli olan Mehmet Varlık (55) Urla Belediye Başkanlığı'na iddialı hazırlanıyor. Urla'nın turizmden hakettiği payı alamadığını, tarımsal faaliyetlerin azaldığını, işsizliğin arttığını ifade eden Varlık, önce altyapı sorunlarını çözeceğini, kültür ve sanat etkinliklerini arttıracağını öne sürdü.

AKP'nin İzmir teşkilatları, işadamı Hatip Kırkpınar'ın 600 metrekarelik bürosunda bayramlaşacak. Eski MHP İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar'ın kuzeni olan Hatip Kırkpınar, AKP İzmir İl Başkanlığı'nın ayda 7 milyar liraya Bayraklı'da kiraladığı iki katlı iş merkezine karşılık bu desteği verdiğini açıkladı. Kırkpınar,"Daha önce DYP'ye oy verdim. AKP'den de bir beklentim yok" dedi.



Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne atanan Dr. Serim Özçelebi, 8 ay sonra görevden alındı. Çeşme'de bir özel polikliniğin ortağı olan genel cerrah Coşkun Üremek, Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi iken hakkında "Devlet hastanesini kendi özel tesisisi gibi kullandığı" gerekçesiyle soruşturma açıldı ve görevden alındı. Yerine ise ortağı ortopedist doktor Serim Özçelebi atandı.
Ancak İlçe İdare Kurulu'nun yargılanmasına karar verdiği Üremek'in ortağı olan Özçelebi hakkında da dava açılınca AKP Hükümeti, sekiz ay önce başhekimliğe getirdiği doktoru görevinden almak zorunda kaldı.



EGE


Sanki doktoruz
Deriler THK'ya
Ne bulduysak Meles'e atmışız
Güzeller bira tanıtacak
'Uğur'lu gece ve Vizontele "vole"
Nice mutlu yıllara
Alışveriş
Göz yaşartan ziyaret
CHP'de bayram alarmı
İZMİR REHBERİ