Ege Sındır, Çeşme’den ‘hayır’ istedi

Sındır, Çeşme’den ‘hayır’ istedi

13.03.2017 - 05:39 | Son Güncellenme:

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, referandum çalışması yaptığı Çeşme’de “Çocuklarımıza bırakacağımız en onurlu miraslardan biri Anayasa değişikliğine vereceğimiz hayır oyu olacak” dedi.

Sındır, Çeşme’den ‘hayır’ istedi

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Anayasa değişiklik teklifinin çoğunluk dayatması ile milletin önüne getirildiğini öne sürerek şöyle konuştu:

‘Karşı durmalıyız’

“Demokrasiden artık bahsedemeyeceğimiz, temel hak ve özgürlükleri yitirdiğimiz, özellikle hukuk devlet ilkesinden uzaklaşan tek adam rejimine yönelik bir Anayasa değişiklik teklifi ile karşı karşıyayız. Yani, ‘Ben çoğunluktayım, komisyonda çoğunluktayım, Meclis genel kurulunda çoğunluktayım istediğimi yaparım sen ne dersen de’ anlayışının getirdiği bir Anayasa değişiklik teklifidir. Demokrasinin en önemli ilkelerinden biri çoğulculuktur. Demokrasi azınlıkta olan bir düşüncenin de bir gün iktidar olabilme yolunun açık olmasıdır. Türkiye’mizde barış ve huzur içinde ilelebet yaşamak ancak millet iradesinin güçlendirilmesi ile mümkündür. Millet egemenliğini yok sayan rejim değişikliğiyle barış, huzur, özgürlük gelmeyecek. Otoriter yönetimlerde barıştan, özgürlüklerden ve demokrasiden söz edilebilir mi?” Sındır, “Getirilen, bir tek kişinin iki dudağının arasına teslim edilen bir devlettir. Karşı durup ‘hayır’ diyelim” dedi.

Haberin Devamı

‘Çocuklarımız için oy verelim’

Anayasa değişiklik teklifine verilecek ‘hayır’ oyunun gelecek kuşaklara bırakılacak en onurlu mirastan birisi olacağını söyleyerek sözlerini sonlandıran kamil Okyay Sındır, “Devletimizin bekası için insanımızın huzuru, refahı, mutluluğu için çocuklarımız ile torunlarımızın için hayır diyelim” dedi.