Ege Sıra bizde

Sıra bizde

31.05.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir ve Türk futbolunun köklü camialarından İzmirspor 9 Haziran’da başlayacak BAL sezonu öncesi yeni bir oluşumla vitrine çıkıyor

Sıra bizde

İZMİR MİLLİYET -  İzmirspor Futbol Şube Başkanı Fırat Özefe, İzmirspor’un küllerinden doğacağını belirtti. “Sıra Bizde” sloganıyla çıktıkları yolda, “1923 ruhuyla, 2023 vizyonuyla meşaleyi yakıyoruz. Cumhuriyetimizle yaşıt kulübümüz 100. yılda bambaşka bir kimlikte olacak” dedi

Haberin Devamı

İzmir ve Türk futbolunun değerli camialarından İzmirspor, 9 Haziran’da startı verilecek Bölgesel Amatör Lig (BAL) sezonu öncesi yeni bir oluşumla eski gücünü toplayacak. İzmirspor Futbol Şube Başkanı Fırat Özefe, İzmirspor’un küllerinden doğacağını belirtti.

“Sıra Bizde” sloganıyla yeniden hayat bulmak istediklerini söyleyen Özefe, “1923 ruhuyla, 2023 vizyonuyla meşaleyi yakıyoruz. Cumhuriyetimizle yaşıt kulübümüz 100. yılda bambaşka bir kimlikte olacak” şeklinde konuştu. Özefe, “Önce İzmir’in iki güzide kulübü Altay ve Altınordu Play Off finalinde karşı karşıya geldiler ve bu karşılaşma sonucunda Altay’ı Göztepe’nin yanına Süper Lig’e uğurladık. Bizim ülkemizde ikincilikler kutlanmıyor ancak ben Altınordu’yu öz kaynaklarıyla vermiş olduğu kıyasıya mücadeleden dolayı hem tebrik ediyor hem de alkışlıyorum. Yıllardır alt liglerden kurtulmaya çalışan Bucaspor da bu sezon yüzümüzü güldüren bir diğer kulübümüz. Kendilerini Misli.com 2. Lig’e attılar ve dipten gelen dalga gücüyle Süper Lig’e kadar uzanacakları bir yolda olduklarını düşünüyorum. İzmirspor olarak biz de “Sıra Bizde” sloganıyla yola çıktık. 11 yıldır profesyonel liglere olan özlemimizin ve hayallerimizin gerçekleşmesi için, “Sıra Bizde” diyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hedef profesyonel ligler

Özefe, “İzmirspor’un marka değerini yükseltmek, kulübü çağdaş, bilimsel ve katılımcı bir anlayışla yöneterek sportif, idari ve sosyal alanda ülkemizin önde gelen yarışmacı spor kulüplerinden biri haline getirmek, uluslararası standartlarda olabilecek şehir merkezinde ama doğayla iç içe olan mevcut tesislerimizi restore ederek, yenilerini kulübümüze kazandırmak, şanlı mazimize yakışmayan liglerden yarışmacı takımlarımızı kurtarmak, özellikle lokomotif olan futbol takımını yeniden profesyonel liglere döndürmek için var gücümüzle çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Kurumsallık ilk sırada

Projelerinin olmazsa olmazlarından kurumsallaşma hakkında bilgi veren Fırat Özefe, “Gayemiz, kulübümüzü eski güzel günlerine döndürebilmek. Bunun için de projelerimizin arasında kurumsallaşmayı ilk sıraya aldık. Çağın gereklerine ve bilimsel disiplinlere uygun çalışmaları yapmak adına güzel planlarımız var ve kalıcı bir şekilde hayata geçireceğimize inanıyorum. Bir diğer önemli husus olarak değerlerimize ve geçmişimize sahip çıkmak da yine olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. İzmirspor, adını kentinden almakla birlikte tıpkı Göztepe, Altay, Karşıyaka, Altınordu ve Bucaspor gibi aynı yıllarda semt kültürüyle kurulmuş bir kulüptür. İstanbul ve İzmir, Londra futbol kültürüne çok benzemektedir” diye konuştu. Özefe, “Şubelerimiz finansını kendi sağlayacak, sponsorluklar ve reklam gelirleri başta olmak üzere kümülatif ekonomi yapısıyla iddialı yarışmacı takımlar oluşturulacak” dedi. Özefe, “İzmirsporumuzu hızlandırılmış lig statüsünde 11 yıllık aranın ardından Misli.com 3. Lig’e çıkartabileceğimize inancımız tam. Teknik ekip ve oyuncu grubumuzu bu doğrultuda motive ediyoruz. Bugüne kadar yaptığımız transferler ve yapacak olduğumuz transferler zaten 3. Lig’i ne kadar çok arzuladığımızın göstergesidir. Bu ligde yıldız statüsünde yer alan dosta güven, düşmana korku salan oyuncuları kadromuza kattık. İzmirspor’un genlerinde hem yetiştirici hem yarışmacı bir kulüp kimyası var. Metin Oktay, Özcan Altuğ, Bülent Buda, Tarık Gençay gibi değerleri Türk futboluna armağan etmiş bir kulüpten bahsediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Efsanenin geri dönüşü

Haberin Devamı

İzmirspor’u yeniden ayağa kaldırmak istediklerine vurgu yapan Özefe, “Bir kıvılcım bekleyen camiaya, medyayı haber yaparken heyecanlandıracak bir oluşumun içindeyiz. Benim spor ekonomisti olmamı sağlayan da futbol sevgisidir. Belki spor ekonomisti olarak birçok kulüpte görev alabilirsiniz, yeni kurulan yapılarda yer alabilirsiniz ama ben taraftarı olduğum, semtinde yetiştiğim kulüple, “Efsanenin geri dönüşü”nü insanlara anlatmak için bu göreve soyundum. Yani bu aslında bir bakıma bir dava. 1 yıldır profesyonel lige adım atmak için mücadele veriyoruz. Dileyenin katılıp dilemeyenin katılmaması gibi federasyonun almış olduğu karar var. İzmirspor 98 yıllık tarihinde bulunduğu her ligde mücadele etmiş. İzmirspor’un lige katılmama gibi bir lüksü olamaz. Tarih olarak bu ligin en büyük kulübüysek bu liginde doğal favorisiyiz. Önemli olan sadece 3. Lig’e çıkmak değil. Kulübün genlerinde olan futbol iklimini yeniden geri getirmek. İzmirspor’da ülke sporunun yarınları için imaj değişikliği başlayacak. İzmirspor bu misyonu üstlenecek. Bayern Münih’in kurumsal yapısı örnek aldığım bir yapı. Değerlerinden vazgeçmeden çağdaş uygulamaları hayata geçiriyorlar. Biz de bizim kendi futbol kültürümüze uygun olan örnekler gibi kurumsallaşacağız” ifadelerini kullandı.