Ege Sıra kazanmakta

Sıra kazanmakta

20.01.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto 1. Lig’de Nasadoge Menemenspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor maçında da dengeyi bozamadı. Sarı lacivertlileri değerlendiren yazarlarımız, “Alandan puansız çıkmaktansa tek puan da kazançtır. Ancak tek puanlar aşağılardan yukarılara taşımıyor” dedi

Sıra kazanmakta

Bülent Buda: Gerçekçi olalım. Geriye çok yaslanıyorlar. Pas oyunuyla çıkamıyorlar. Baskı altında zorlanıyorlar. Hataya açık bir ortam oluşturuyorlar. Böyle bir oyunda savunmanın tüm maç sürecinde dik durması, hatasız oynaması olanaksız. Batuhan kalesinde güven veriyor. Nereye kadar? Üç pas bir arada rakibi eksilterek karşı kaleye ulaşmak ender sergilenen bir alışkanlığa dönüşüyor. Yenilmemek elbette başarıdır. Alandan puansız çıkmaktansa tek puan da kazançtır elbette. Lakin o tek puanlar aşağılardan yukarılara taşımıyor takımı.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Menemenspor, son 7 maçta 6. beraberliğini Bandırmaspor karşısında aldı. Orta alandaki Alhassan’ın da gitmesi defansif orta saha oyuncu sıkıntısını ortaya çıkardı. Menemen asla yenilgiyi kabul etmiyor. Çok güzel. Ancak galibiyet alamadığı için puan 23. Ve tehlike bölgesinin bir adım önünde. Artık beraberlik serisini bitirip galibiyetlerle tanışmalı.

Mehmet Demirtaş: Henüz ikinci yarının başı denilen evredeyiz. Fakat bu ligde hangi maçın nasıl sonuçlanacağını kestirmek epey güç. Şimdiden ipi sıkı tutup olabildiğine korkutucu rüyadan uzaklaşmanın hesapları yapılmalı. Bu oyun ve veriler ışığında işlerinin güç olduğunu anlamak için alim olmaya gereksinim yok. Ne yapıp edip eldeki malzemelerle iyi bir yemek sunmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Şeytan kayboldu

Bülent Buda: Tutunamayanların dizi filmine konu olacak bir süreçten geçiyorlar öne geçip yenilerek. 2 haftada 6 puan armağan ettikleri takımlar sıralamadaki rakipleri. Makul, kabul edilebilir standartlarla örtüşen sayıda gol atıyorsun. Ve de ligin en çok gol yiyen takımı olarak hayretler içinde dikkat çekiyorsun. İlkinde iki kez öne geçip geride, ikincisinde yine öne geçip geride bitiriyorsun. Hem de 2 maçta tam 5 gol yiyerek. Genç adamların isteğini, coşkusunu, tutkusunu, beklentilerini algılayamama, salt eleştiri getirmek gibi bir anlayışın oldukça uzağındayım. Ünlü yazar Ernest Hemingway’in kült eserinin adı neydi? ‘Çanlar kimin için çalıyor’.

Fatih Tanfer: Altınordu’ya artık alıştık. Öne geçip bu avantajı koruyamama sıkıntısı Tuzlaspor karşısında da sürdü. Altınordu’da rakibin duran toplarındaki sıkıntı devam ediyor. Bu işin şakası yok. Öncesi hızla ara transferde takviyeler yapılmalı. Ve sonrası da hafta sonu evindeki İstanbulspor maçında kesinlikle 3 puanla tanışılmalı.

Mehmet Demirtaş: İlk kez rakip kaleye bu denli sakin ve etkili geldiklerinde finali yapmayı başardılar. Onların özellikle kenar çizgi aksiyonlarını beğeniyorum. Ne yazık ki gelişen bu olgun ve de dolgun akınların sürekliliği sağlanamıyor. İkinci topları almada sorunlar yaşanıyor. Zaten bu süreklilik sağlanmış olsa iki haftadır maç içerisindeki skor farkı artacak, rakiplerin geri dönüşüne set çekilecekti. 2 haftadır kursakta kalan hevesle görmekten çekindiğimiz noktadalar. Bu tabloyu terse çevirmek gerek.

Haberin Devamı

Manisa telafi etti

Bülent Buda: Akıllı bir oyunla rakibine pozisyon vermeden bir hafta önce kendi alanlarında yitirdikleri üç puanı geri aldılar. Aslında o seçenekli oyuncu grubunun sıralamadaki yeri gücüyle örtüşmüyor. Fark birden fazla da olabilirdi. Atak sayısında, etkili girişimlerde üstün oldukları bir günde farkı açarak soluklanabilirlerdi. Denizli savunma bölgesindeki girişimlerde eksik olan final dokunuşlarıydı. Manisa FK özellikle kendi alanında bundan böyle puan ya da puanlar yitirmemeli.

Fatih Tanfer: Manisa FK, Denizlispor deplasmanında oyun planlarını çok iyi uyguladı. Rakibine maç boyunca atak şansı da vermedi. Takım savunması ve yerleşiminde daha dengeliydi. Kaleci Birkan formdaydı. Ayrıca Gakpa hem penaltıdan golünü attı hem de ataklarda etkiliydi. Bu sonuçla puanını 25’e çıkardı. Bundan sonra Play Off mücadelesi yapabilir mi? Bu güçlü kadro ile neden olmasın?

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Alt sıralarla bağı koparmak adına harika bir fırsat. Zor bir deplasman. Kazanmak ise gereklilik. Rakip alanda Denizlispor’dan daha fazla durdular. Şut buldular, pozisyon kovaladılar. Çok etkili olduklarını söylemek biraz güç. Fakat kazandılar. Ev sahibi ekibin defansif zaaflarından yararlanmanın yolunu en nihayetinde bulmayı becerdiler. Yarınlara olan inancı artırdılar. Takıma yapılan takviyeler özel kramponlar. Onların katkısını merakla bekliyoruz.