Ege Şirinyer Tüneli’nin üstüne dinlenme alanı

Şirinyer Tüneli’nin üstüne dinlenme alanı

13.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında inşa edilen istasyon ve karayolu alt-üst geçitleri peş peşe tamamlanırken, şimdi sıra, biten tünellerin üstlerinin düzenlenmesine geldi.

Şirinyer Tüneli’nin üstüne dinlenme alanı

İlki, yaklaşık 2 kilometrelik Şirinyer Tüneli’nde gerçekleştirilecek. 480 metrelik kapalı alanın üstünde gölgelikli sergileme ve dinlenme, açıkhava spor, çocuk oyun ve kum alanlarıyla otopark oluşturulacak. Ayrıca, alana yerleştirilecek panolarla demiryollarının tarihsel gelişim sürecini anlatan bölüm oluşturulacak.

Tarihi Asansör beş gün çalışmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesini yeniden devraldığı tarihi Asansör’de dekorasyon ve bakım-onarım çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, eskiyen asansör kabini ve ekipmanları yenilenecek, daha güvenli hale getirilecek. Bu nedenle 15 Aralık’tan itibaren 5 gün süreyle asansörle ulaşım hizmeti verilemeyecek. Restoran ise 30 Aralık’ta açılacak.
İZMİR Milliyet


Uşak’ta kadınlara yönelik merkez
Uşak Üniversitesi Röktürlüğü’nün, ‘Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılmasına ilişkin teklifi, Yüksek Öğretim Kurulu’nca kabul edildi. Rektör Prof. Dr. Adnan Şişman, merkezin, kadının toplumsal ve ekonomik kalkınma içindeki yerini alabilmesi, statüsü ve sorunlarıyla ilgili her konuda duyarlı, bilgili ve yeterli kadroların yetiştirilmesine yönelik faaliyet göstereceğini söyledi.
YAVUZ KUŞDEMİR Uşak DHA


Sağlık personeline ‘evlilik’ semineri
Denizli Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik, “Evlilik” konulu seminer düzenlendi. Dr. Muhsin Yılmazçoban konuk konuşmacı olarak katıldı, evliliğe giden yolu, evlilikte dayanışma ve yaşanan problemleri aşma yollarını, mutlu bir evliliğin sırlarını anlattı. Dr. Yılmazçoban, evli çiftlerin mutluluk formülünde ortak iletişim dili ve ortak alanın önemine de dikkat çekti.
RAMAZAN ÇETİN Denizli DHA