Ege Sissus, yaz kış açık

Sissus, yaz kış açık

13.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çeşme’nin ilk ve tek özel hastanesi olan Sissus, Eylül 2009’da kapandıktan 1,5 yıl sonra geçen haziran ayında yeniden hizmete girdi.

Sissus, yaz kış açık

Hastane Başhekimi Prof. Erkan Sevinç, Türk Tabipler Birliği’nin asgari ücret tarifesinin yarı fiyatına hasta kabulü yaptıklarını ve anlaşma için SGK’ya başvurduklarını söyledi. Tahliller ve film çekimlerinden de yarı ücret aldıklarını belirten Sevinç, “Ayrıca hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmek için eski dönemde ikinci el malzemelerle yapılan görüntüleme merkezimizi tamamen yeniliyoruz. Bir dakika içinde vücudu tarayan, anjiyo yapabilen Spiral BT denilen bir tomografi cihazı aldık. Yani en son sistem bir tomografi cihazımız var artık. Çeşme yarımadasından İzmir’e kadar hiçbir bölgede bir MR cihazı yok. Siparişimizi verdik” dedi.
Yalnızca yaz mevsiminde değil, tüm yıl açık olacaklarını kaydeden Sevinç, “Amacımız sadece tatile gelenlere hizmet vermek değil, tüm Çeşme yarımadası hatta karşımızdaki Sakız Adası’na kadar hizmet vermek” dedi.

Kadro da genişleyecek
Sevinç, ilave branşlar için de Sağlık Bakanlığı’na kadro başvurusunda bulunduklarını, bunun gerçekleşmesi için yatak sayılarını artırmaları gerektiğini kaydetti. Sevinç, “Bizim mevcut kapasitemiz 25 yatağa göre ayarlanmış durumda. Hastanemizin arka tarafındaki arsaya 25 yataklı ek bir bina yaparak, yeni branşlarda da hizmete başlayacağız. Doktor sayımız da 13’ten 20’ye çıkacak” diye konuştu.