Ege Siyah incir, kraliçenin gözdesi

Siyah incir, kraliçenin gözdesi

22.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin severek tükettiği ve dünya genelinde popülerliğini artırdığı taze siyah incirin dışsatımı 29 Temmuz Pazartesi günü başlıyor.

Siyah incir, kraliçenin gözdesi

İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret Bakanlığı Batı Anadolu Bölge Müdürlüğü ve Aydın Grup Başkanlığı, Buharkent Ziraat Odası, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği temsilcilerinin oluşturduğu komisyon, siyah taze incir için 28 Temmuz’u kesim, 29 Temmuz’u da ihracat tarihi olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Sağlığa faydası çok

Türkiye’nin 2018 yılındaki taze incir ihracatının 39 milyon dolar olduğunu, 35 milyon dolarlık diliminin taze siyah incir ihracatından elde edildiğini belirten Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, “Sağlık açısından çok fazla faydası var. Bu nedenle tercih ediliyor. Kanın pıhtılaşmasını engelleyip kalp krizi riskini azaltıyor, ciltteki yaraların çabuk kapanmasını sağlıyor, kansızlığı önlüyor. Enerji kaynağı olan taze siyah incir astım, öksürük ve soğuk algınlığını tedavi edici özellikler taşıyor. Kabızlığı gideriyor. Kandaki kolesterol seviyesinin dengelenmesine yardımcı oluyor” diye konuştu.

 

Yazarlar