Ege Sokak sakinleri için özel ekip

Sokak sakinleri için özel ekip

12.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın talimatıyla, can dostların ihmal edilmemesi, aç ve susuz bırakılmaması amacıyla kurulan özel ekip, Burhaniye’de çalışmalara başladı

Sokak sakinleri için özel ekip

Balıkesir’de sokak sakinleri için özel ekip kuruldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından sokaktaki can dostların ihmal edilmemesi, aç ve susuz bırakılmaması amacıyla kurulan ekip Balıkesir’de Vali Hasan Şıldak’ın talimatıyla çalışmalarına başladı. ‘Sokak Hayvanlarını Koruma ve Besleme Grubu’ adıyla oluşturulan ve Burhaniye’de Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ile işbirliği içinde, sokak hayvanlarının herhangi bir sebeple ihmal edilmemesi, aç ve susuz bırakılmaması için çalışmalar yapan ekip, işbaşı yaptı.
Burhaniye Belediyesi öncülüğünde, besleme ve su takviyeleri yürütülmeye başlandı.

Haberin Devamı

Yeni bakımevi

Ekibin can dostların bakımlarını da yapacağını belirten Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Körfez’in en büyük sokak hayvanları bakımevine sahip olduğunu söyledi. Deveciler, “Yeni bakımevimiz yakın zamanda faaliyete girecek. İçinde hayvan tedavi merkezimiz başta olmak üzere 2’şer kişilik padoklarda otomatik sistemle can dostlarımız misafir edilecek” dedi.