Ege Sokakta kalmadılar

Sokakta kalmadılar

27.01.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir’deki evsizlere kucak açan Büyükşehir, bin 131 kişiye konaklama imkanı sundu. Kuşadası Belediyesi de 140 kişinin otel ve yurtlara yerleşmesini sağladı

Sokakta kalmadılar

İzmir’de aşırı soğuklar nedeniyle barınma olanağı bulunmayan yurttaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi dört gezici ekibiyle 24 saat sahada çalışmaya devam ediyor. Müyesser Turfan Geçici Erkek Konuk Evi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından evsizlere açılan otellerde bin 131 yurttaşa konaklama imkanı sunulduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, soğuk hava koşullarının devam ettiğini belirterek “Çevrenizdeki evsiz hemşehrilerimize yardımcı olmamız için 444 40 35 Hemşehri İletişim Merkezimizi arayabilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

Tedavi gerektiren durumlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ile koordineli çalışılıyor. Konuk edilen yurttaşlara psikolojik destek hizmeti de sağlanıyor. Büyükşehir, kentteki evsizler için Tarihi Basmane Hamamı’nın kapılarını da açık tutuyor.  amam, pazartesi ve perşembe günleri barınma sorunu yaşayanlara hizmet veriyor.

Kimse mağdur olmayacak

Dondurucu havada sokakta yaşamak zorunda kalan evsiz ve kimsesiz vatandaşlarını yalnız bırakmayan Kuşadası Belediyesi de, 140 kişiye otel ve yurtlarda barınma imkanı sağladı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kimsenin mağduriyet yaşamasına izin vermeyeceğiz. Dışarıda kara kış, Kuşadası’nda dayanışma var” dedi.

Bu kapsamda, kentin farklı noktalarında yapılan çalışmalar ile Kara Kış Destek Hattı olan 444 61 14 numaralı telefona gelen ihbarları değerlendiren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince barınma ihtiyacı olan vatandaşlar belirleniyor.

Haberin Devamı

Kuşadası Belediyesi ayrıca çalışmak için kente gelen ve sonrasında ekonomik nedenlerle memleketlerine dönemeyen vatandaşlara da yardım eli uzattı. Belediyeye başvuran çok sayıda vatandaşın otobüs biletleri alınarak memleketlerine dönmelerine yardımcı olundu.

Sakın kar yemeyin!

Türkiye’de yaygın olan kar yeme alışkanlığı sanayileşmenin yoğun olduğu yaşam alanlarında zararlı olabiliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Odyoloji Uzmanı Op. Dr. Tuna Kenar, “Kar yemeyi kimseye tavsiye etmiyoruz, çünkü kar havada duran zararlı toksik partikülleri toplayıp aşağıya indiriyor. Zararlı kimyasal maddeleri içinde barındırdığı için birçok hastalığa davetiye çıkartıyor” dedi. Hastalarda gördükleri tablolar hakkında bilgi veren Kenar, “Kar yiyip gelen hastaların bazılarında vücut direncinin de düşük olmasına bağlı olarak tablo ağır olabiliyor çünkü, karın temas ettiği havada ve toprakta var olan çeşitli mikroorganizmaların sebep olduğu üst solunum yolu enfeksiyonları, rutinde kullandığımız antibiyotiklere cevap vermiyor” diye konuştu.

Çameli’nde göl bile dondu

Denizli’nin Çameli ilçesinde bulunan Karaman Gölü aaşırı soğuk nedeniyle tamamen dondu. İlçe merkezinde hava sıcaklığı -16 yüksek kesimlerde de -23’e düşünce mahalle sakinleri doğadaki canlılar aç kalmasın diye seferber oldu. Zor şartlarda traktörle donmuş göle ulaşan mahalle sakinleri emekli öğretmen Hüseyin Akkan ve Yetiş Balcı, doğadaki canlılar için donan gölün çevresine buğday, arpa ve yem bıraktı. l İHA