Ege Soma’da servis otobüsü faciası

Soma’da servis otobüsü faciası

23.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soma’da mesai bitimi evlerine giden maden işçilerini taşıyan servis otobüsü ile karşıdan gelen otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki kişi öldü, ikisi ağır üç kişi de yaralandı.

Soma’da servis otobüsü faciası

Kaza, Cenkyeri Beldesi’ndeki Ege Linyitleri İşletmesi önünde meydana geldi. Soma’daki özel bir maden ocağında çalışan işçileri taşıyan Ferdi Işık (29) yönetimindeki 45 VS 818 plakalı servis otobüsü ile karşıdan gelen sürücüsü henüz belirlenemeyen 45 YA 7168 plakalı otomobil çarpıştı. Hurdaya dönen otomobildeki Mustafa Sevban Gezgin (20) ile Aykut Arar (21) hayatını kaybederken, Burak Civelek (19) ve Gökhan Kaya (23) ağır yaralandı. Otobüsteki işçilerden Mustafa Balcı (24) da hafif yaralandı. Servis şoförü Işık, gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Minibüsçüyü kamera görüntüleri kurtardı

Buca’da, okul dönüşü yolun karşısındaki durağa geçmek isteyen üniversiteli gençler Gökberk Çil’in öldüğü, Lale Karakuş ve Seda Ağırman’ın yaralandığı kazaya karışıp olay yerinden kaçtığı öne sürülen minibüs, güvenlik kamerası görüntülerinden belirlendi. 35 M 8957 plakalı minibüsün sürücüsü 41 yaşındaki Niyazi Koluçelik gözaltına alındı. Koluçelik, kazanın kendisinin önünde meydana geldiğini, son anda minibüsü durdurduğunu ve yaralılara yardım ettiğini söyledi. Polisin araştırmasında da, kazaya karışmadığı belirlenen Koluçelik’in, savcının talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılacağı bildirildi. Öte yandan gençlere çarpan otomobil sürücüsü Azercan Kılıç, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Karşıya geçmek isterken öldü

Menemen’de, yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı 68 yaşındaki Fadıl Karadağ, kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti. Fadıl Karadağ’a (68), Menemen Devlet Hastanesi’nde doktor olan Kamil Altunbaş (42) yönetimindeki 35 H 9411 plakalı otomobil çarptı. Karadağ, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Otomobil sürücüsü Altunbaş gözaltına alındı.
KADİR ÖZEN İzmir DHA

Kahvehaneci tüfekle vuruldu

Kiraz’a bağlı Karaburç Köyü’nde kahvehane işletmecisi 36 yaşındaki Ender Er, bilinmeyen bir nedenle kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından pompalı tüfekle iki el ateş edilip öldürüldü. Jandarma, evli ve iki çocuk babası olan Er’in öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Dolandırıcı yakalandı

İzmir’de kurduğu web sitesine gelen başvurular üzerine beyaz eşya tamirleri için evlere giden A.C, parça gerektiğini söyleyip mağdurların-dan para aldıktan sonra kaybolan dolandırıcı yakalandı. Vatandaşların şikayeti üzerine polis, 43 yaşındaki zanlıyı ele geçidi. Dolandırıcı adliyeye sevk edildi.

Doğalgaz paniği

Denizli’de belediye işçilerinin altyapı çalışması için çukur kazdığı sırada doğalgaz borusu patlayınca etrafa yayılan gaz kokusu panik yarattı. Olay yerine gelen itfaiye ve Kentgaz ekipleri, önlem alıp gazı kesti, büyük bir facia önlendi. Paniğin ardından tamirat yapıldı, gaz servisine devam edildi.

Haberin Devamı

Taksici ağır yaralı

Alaşehir’de, akaryakıt istasyonundan anayola çıkan otomobil ile bir taksinin çarpışması sonucu 1’i ağır 4 kişi yaralandı. Ahmet Kaya (25) yönetimindeki 45 ZS 614 plakalı otomobil ile Evren Taşpınar’ın (26) kullandığı 45 T 5847 plakalı taksi çarpıştı. Sürücü Kaya, Yaşar Aydın (30) ve Sultan Baysal (66) ile taksici Evren Taşpınar, hasta-neye kaldırıldı.