Ege Sporda artık İzmir zamanı

Sporda artık İzmir zamanı

30.06.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig’de yeniden şampiyon olarak beşinci kupasını kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, "Sporun her alanında güçlü bir İzmir'in olması mutluluğumuzu daha da artırdı. Başarımız devam edecek" dedi

Sporda artık İzmir zamanı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “İzmir’in Aslanları” adını verdiği tekerlekli sandalyeli kahramanlar, 10 şampiyonluğu bulunan Galatasaray, kupayı 4 defa müzesine götüren Beşiktaş HDI Sigorta ve 3 kez mutlu sona ulaşan geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe 1907 gibi dev bütçeli rakiplerin arasında kupayı İzmir’e getirmeyi başardı. 2001, 2002, 2003 ve 2004’te de şampiyon olan İzmir Büyükşehir Belediyespor böylelikle beşinci zaferini elde etti. Güçlü rakipleriyle normal sezon ve Play Off serisinde oynadığı 7 maçı da k3azanan İzmir BŞB, 79-66’lık Beşiktaş finalinin ardından Yalova 90 Yıl Spor Salonu’nu bayram yerine çevirirken hep bir ağızdan İzmir Marşı söyleme geleneğini de devam ettirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, “Hentbol Erkek Takımımızın Türkiye Kupası şampiyonluğu, kızlarımızın aynı kupada final oynaması, Ampute Futbol Takımızın Süper Lig üçüncülüğü, Buz Hokeyi takımımızın yeniden Süper Lig'e dönmesi kelimenin tam anlamıyla sporda İzmir zamanı yaşattı. Altay’ın Süper Lig’e, Bucaspor’un 2. Lig’e yükselmesi, Altınordu’nun genç ve yerli oyunculardan kurulu kadrosuyla Play Off finaline çıkması, Pınar Karşıyaka’nın FIBA Şampiyonlar Ligi’nde finale kalması, mutluluğumuzu daha da artırdı” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ersan Odaman ise, “Uluslararası turnuvalar, şampiyonluk kupaları, milli takımlara giden oyuncular ve başarılı sonuçlarla İzmir’de çok önemli bir sinerji yarattığımıza inanıyorum. Şimdi Avrupa’da ses getirecek bir planlama zamanı” dedi.