Ege 'Sporda marka değerimiz artacak'

'Sporda marka değerimiz artacak'

11.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Sporda marka değerimiz artacak

CHP Bornova Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa İduğ, sporda marka olan ilçeyi daha da ileri taşımak için tasarladıkları projeleri Milliyet Ege’ye anlattı. Sporun hiçbir alanında geride kalmayacaklarını belirten İduğ, “Yetiştiren, yarıştıran ve tesisleşen kimliğimiz olacak” dedi.

Haberin Devamı

Sporda marka değerimiz artacak

Bornova Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa İduğ, Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş ve usta kalemimiz Fatih Tanfer’in sorularını yanıtladı. 31 Mart seçimlerinde sandıktan lider çıktıkları taktirde, Bornova’nın spor ve sağlıkta öncü olacağının altını çizen İduğ, “Büyüyen ve sağlıklı gelişen bir Bornova için, sporu hep diri tutacağız” dedi.

- Bornova Belediye Başkan adayı olarak spora verdiğiniz önem nedir?

Bornova Belediye Spor Kulübü’ne 2009-2010 yıllarında başkanlık yaptım. Bir defa bütün birimlerin başındaydım. Öte yandan büyük bir futbol tutkunuyum. Profesyonel olarak Beko Basketbol Ligi’nde takım yönettim, 3 milyon bütçeyle. Dolayısıyla o dönemde karşıma çıkan 3 tane önemli şey vardı. Biz Bornova’da sporcu yetiştiren, tesisleşen ve yarıştıran olmak istiyoruz. Önceliğimiz böyle. Bunun için Çiçekli Köy tarafında 1100 dönüm yerimiz var. Orada sportif faaliyetlerin önemli bir kısmını yapmaya çalışacağız. Bornova’da mevcut tesisleri iyileştiren ve altyapıya önem veren 240’a yakın futbol ile ilgilenen antrenör var. Bunların hepsi görev bekliyor. Bu insanlara iş imkanı sağlayarak altyapıyı geliştiren, daha önceki yıllarda da olduğu gibi Altay’a 18-20 futbolcu veren eski Bornova’yı tekrar hayata geçirmek istiyoruz.

Haberin Devamı

- Amatör spor kulüpleri hakkındaki görüşleriniz neler?

Bornova’da 45 amatör takım var. Bunların kulüpleri yok, sağda solda bütçeleri yok. Futbol oynayan bir insanım, amatöre de çok değer veriyoruz. Amatör kulüplerimize içinde soyunma odalarının olduğu, idari işlerini yönetecekleri, binanın renklerini kulüp renkleri ile boyayacağımız muhtarlık binalarımız gibi binaların benzerlerini tahsis etmeyi düşünüyoruz. Bornova’nın gençlerini kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sporla buluşturmak istiyoruz. Ben mahalle okulu, mahalle futbolu ile büyüyen bir insanım. Bunları nispeten yaşatmaya çalışacağız. Bu projelerimiz hazır, uygulamak için 3 aylık durum tespiti gerekiyor. Masterlar ile ilgili de, öncelikle tesis konusunun halledilmesi lazım. Ege Üniversitesi yolu üzerinde, üniversitenin terk ettiği bir saha var, daha önce antrenmanlarımızı orada yapardık, önce orayı faal hâle getirerek masterlerın kendisine ait bir sahasının olması için çalışacağız. Tüm amatör kulüplere elimizi uzatacağız. Bornova’yla ilgili sizin fikirlerinizi de masaya yatırıp durum değerlendirmesi yapacağız, ihtiyaç analiziyle birlikte yolumuza devam edeceğiz.

Haberin Devamı

- Yaz spor okulları için ne düşünüyorsunuz?

Bornova’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak diyoruz. İzmir’de yaşayan vatandaş yüzme bilmeli. Bununla başlayacağız. Kadınlarımızın da su sporları ve yüzme ile buluşması için elimizden geleni yapacağız. Bunun içinde bir sponsorumuz var. Onlarla birlikte çalışacağız. Elimizdeki spor tesisleriyle örtüşen sporlarda öncülük yapacağız. Öncelik ulaşılabilirliği artırmak. Havuz tesisine ilgi ve talep daha çok artacak. Bornova’yı herkes merkez olarak hayal ediyor. Bornova çok büyüdü, Evka-3’ten Altındağ’daki Zafer Mahallesi’ne kadar. Bazı semtlere gittiğimizde bir çok bağımlı genç görüyoruz. Bu çocukları biraz sporun içine katabilirsek ne mutlu bize. En büyük kazancımız onlar. O yüzden spor çok önemli, biz önce çocukların gelişimi ve bu bağımlılıklardan kurtulmaları için çalışacağız.

Haberin Devamı

- Bornova’daki spor tesislerini zenginleştirmek için neler yapacaksınız?

Spor ile ilgili tesislerde şöyle bir eksiklik var, Bornova’da hiç yürüme, bisiklet yolu yok. Bunları hayata geçireceğimizi söyleyebilirim. Mevcut yürüme yollarının ve spor alanlarının üstünü küçük brandalar ile kapatmayı düşünüyoruz. Yağmurlu havada kimse çıkıp spor yapamıyor. Yürüme yollarında ise tartan pist düşünüyoruz. Spor aletlerinin olduğu yerin de üstünü kapatacağız. Düzenli spor için olanakları sağlamak lazım. Bu çok basit bir şey. İyileştirme üzerine kafa yoruyoruz. Bornova sporun hiçbir alanında tesislerden geride kalmayacak.

Sporda marka değerimiz artacak

‘Sporun kadını erkeğİ olmaz’

Bornova Gençlik Futbol Kulübü’nde yıllardır amatör futbol oynayan, Bornova Belediyesi Spor Kulübü’nde başkanlık çeşitli kulüplerde ise yöneticilik yapan İduğ, eşi Ufuk İduğ ile kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelelerinin simgesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın futbolcuların, dostluk maçını izledi. Başlama vuruşunu yapan İduğ, maçın son iki dakikasında ise formasını giyip, sahaya indi. Başarıları için kadın sporcuları karanfil vererek kutlayan Başkan Adayı İduğ, Bornova’da kadın futbol takımı kurulması ve alt yapı eksikliklerinin giderilmesi taleplerine ise destek sözü verdi.

Haberin Devamı

‘Biz olursak başarılı oluruz’

Bizler 12-13 yaşlarında futbola başlayan insanlarız, benden 1 yaş büyük olanlara ben abi diyorum. Çünkü, bana bu öğretildi. Biz bu kültürle büyüdük. Masterler’da da ben 3 yıl başkanlık yaptım, çok güzel anlar yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Eğer ‘biz’ olursak başarılı oluruz, ‘biz’ olmazsak bunların hepsi hikaye. Siz olursanız, biz başarılı olacağız. Çocuk ve gençlerimiz için çeşitli branşlarda düzenleyeceğimiz spor kurslarıyla her çocuğumuzun spor yapmasını, sporla tanışmasını sağlayacağız. Çocuk ve gençlerimiz için çeşitli branşlarda düzenleyeceğimiz spor kurslarıyla her çocuğumuzun spor yapmasını, sporla tanışmasını sağlayacağız. Çocukların mahallelerinde spor yapabilecekleri alanlar yaratacağız, mevcut salon ve sahaların eksiklerini gideceğiz. Spor okullarımız aracılığıyla profesyonel ligleri olan branşlarda çocuklarımızı destekleyip, geleceğin sporcularının yetiştirilmesine katkı sağlayacağız. İzmir’de en çok amatör spor kulübünün bulunduğu ilçe Bornova. Amatör kulüplere de destek olup, Bornova’yı spor kenti yapacağız.