Ege Su altında başarı tufanı

Su altında başarı tufanı

01.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sualtı ragbisinde son 11 sezonun yenilgisiz şampiyonu İzmir Büyükşehir, Avrupa’da zirveyi hedefliyor. Antrenör Didem Özdem, “Başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz” diyor

Su altında başarı tufanı

Sualtı ragbisinin son 11 sezonda namağlup şampiyon olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbi takımı antrenörü Didem Özdem, Milliyet Ege’ye konuştu.

Haberin Devamı

Bize uzak olmasıyla birlikte ilginin her geçen gün arttığı sualtı ragbisi, 3,5 ve 5,5 metre derinlikteki havuzlarda, tuz su konsantresi bulunan topla en az 6’şar kişiyle oynanan bir spor dalı. Göğüs göğüse mücadelenin ve dayanıklılığın söz konusu olduğu bu oyunda, sporcular takım ruhu ve takım olma bilinciyle hareket etmeye çalışıyor.

İlk Türk takımı

Türkiye’de sualtı ragbisi dendiğinde, başı çeken İzmir oluyor. Son 11 sezonun yenilgisiz şampiyon olan takımı İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbi Kadın Takımı ise başarılarıyla göz dolduruyor. Hem erkek hem kadın takımlarının antrenörlüğünü yapan Didem Özdem, 2001’den beri var olan bu takımın 2009’dan bu yana başında. 2017 yılının son şampiyonu olarak Avrupa Şampiyonası’na gitmeye tekrardan hak kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Sualtı Ragbi Takımı, Avrupa 5.’liğini kızlı erkekli olarak kazanan ilk Türk takımı olma unvanını da elinde bulunduruyor.
Bu başarının mimarı olan Didem Özdem, “Takımın geleceğini parlak görüyorum. Takım olma becerisini kavrayarak ilerliyoruz. Bu başarılara yenilerini eklemek için elimizden gelen özveriyi gösteriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Su altında başarı tufanı

Hedef Avrupa’da İlk 3

Yeni yılın 5-7 Ocak günleri arasında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nı kazandıkları takdirde, yurtdışında Türkiye’yi tekrardan temsil etme şansına sahip olacaklarını söyleyen Didem Özdem, “Kadınlarda kazandığımız başarıları, erkek takımımızla da sürdürüp devam ettirmek istiyoruz. Erkeklerde Türkiye’deki çoğu takıma göre genç bir takımız. Potansiyeli olan ve azimli bir çizgi sürdüren de bir takımız” dedi.

12 kişiden oluşan Milli Takım’ın 8 sporcusunun kendi sporcuları olduğunu söyleyen Özdem, bu başarının altında özverili çalışmanın ve disiplinin yattığını da sözlerine ekledi. Didem Özdem, “ Milli Takım’ın büyük çoğunluğunu kendi oyuncularımın oluşturması beni gururlandırıyor. Oyuncularımın başarıları doğru yolda olduğumu gösteriyor” şeklinde konuştu. Federasyon ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden her zaman destek gördüğünü belirten Didem Özdem, “Tüm sezon ve maçlar boyunca her zaman arkamızda olan olan fedarasyona, İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu’na, Genel Sekreter Pervin Şener’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.