Ege ‘Suç işleyenlerin yanına bırakmayız’

‘Suç işleyenlerin yanına bırakmayız’

07.05.2017 - 06:38 | Son Güncellenme:

.

‘Suç işleyenlerin yanına bırakmayız’

İzmir’de polisin kendisinden rüşvet istediği şikayetiyle Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’a ulaşan kadının ihbarı üzerine yapılan operasyonda 3 polis tutuklandı. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’la görüşerek ihbarda bulunan Dilek B. (55), cinsel saldırı suçlamasıyla Işıkkent Polis Merkezi Amirliği ekiplerince gözaltına alınan oğlu H.B.’nin şikâyetçi kızın adli muayenesinin temiz çıkması sonrası savcılık tarafından serbest bırakıldığını anlattı.

Haberin Devamı

‘Suçüstü’

Bunun üzerine kendisi ile irtibat kuran 3 polisin, “Oğlunu biz kurtardık” diyerek kendisinden 20 bin lira istediklerini, daha sonra 15 bin liraya anlaştıklarını ifade eden Dilek B., polislerden davacı ve şikayetçi olduğunu belirtti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne talimat veren Aşkın, konuya ilişkin çalışma başlatılmasını istedi. Buluşma noktası olarak belirlenen bir parka gelen şüpheli polislerden G.G., destenin üstüne ve altına yerleştirilen seri numaraları önceden alınmış banknotların da bulunduğu paraları kadından aldığı sırada suçüstü yakalandı.

Aşkın, “Eğer suçu işleyen polis ise bu daha da kötü bir durumdur. İçimizde suç işleyenler varsa onların yanına bırakmayız” dedi.

Haberin Devamı

Kordon ve sahili ‘martı’lar koruyacak

İZMİR’de, her zaman dolu olan Kordon ve sahil şeridi için İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın talimatıyla, yeni bir uygulama başlatıldı. Martı adı verilen bisikletli polisler, vatandaşların yoğun olduğu bu bölgelerde, asayiş olaylarından trafiğin düzenlenmesine kadar her olumsuzluğa anında müdahale edecek, gerekirse cezai uygulama da yapacak. Günlük 8 saat çalışacak olan polisler, hafta içi saat 24.00, hafta sonları ise saat 01.00’e kadar hizmetlerini sürdürecekleri açıklandı.