Ege Süs havuzundan olimpik havuza

Süs havuzundan olimpik havuza

29.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi Çocuk Senatosu üyelerinin, serinlemek ve yüzmek amacıyla kent meydanlarında bulunan kirli süs havuzlarına giren çocukların engellenmesi için, yüzme kurslarının kapısının açılması isteği gerçekleşti.

Süs havuzundan olimpik havuza

İlk etapta 50 çocuk, Atatürk Yüzme Havuzu’nda yüzme kurslarına başladı. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Amirliği ile işbirliği yapan senato, süs havuzlarındaki çocukların olimpik havuza transferini gerçekleştirdi. Şimdi 50 çocuk, Atatürk Yüzme Havuzu’nda antrenörler tarafından hem yüzme öğreniyorlar hem de sağlıklı bir havuzda serinlemenin tadını çıkarıyorlar.

Haberin Devamı

Çocuk dostu kentler Seferihisar’daydı

Konak Çocuk Senatosu, Seferihisar Belediyesi’nin davetlisi olarak 1’inci Çocuk Dostu Kentler Buluşması’na katıldı. Türkiye’nin ilk çocuk senatörleri olarak büyük bir ilgiyle karşılanan Konak Çocuk Senatosu üyeleri, etkinlik kapsamındaki sokak çalışmalarına damgasını vurdu. Özgürce boyama yapan çocuk senatörler hem eğlendi hem de çevrelerine renk kattı. Türkiye’nin dört bir yanından konuk edilen çocuklar, Seferihisar Belediyesi Çocuk Meclisi’nin ev sahipliğinde “Çocuk Dostu Kentler Buluşması” etkinliğinde yeni dostluklar kazandılar. Değişik illerden gelen çocuklar, çılgınca eğlendi.

Dünyayla birlikte nefesimizi ölçtük

Dünya Nefes Ölçüm Günü olan 27 Haziran’da, Amerika ve Avrupa’daki göğüs hastalıkları dernekleri ile eşzamanlı olarak İzmir’de de etkinlikler düzenlendi, nefes ölçümü yapıldı. Türk Torak Derneği İzmir Şubesi ve İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde Forum Bornova’da stant kuruldu. Bir borunun içine güçlü olarak üflenerek yapılan “Solunum Fonksiyon Testi” yapıldı. 40 yaşın üzerinde olan, sigara içen, sık sık öksüren ve nefes darlığı çeken kişilerin mutlaka bu testi yaptırmalarının gerektiği belirtildi.