22.07.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:
MEHMET KURT İzmir DHA
Boyacıoğlu, üniversite sınavında tek tercihi olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü’nü bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Üretim Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans yapmış, 2004’te de aile şirketinde çalışmaya başlamış. Öğrencilik yıllarında şirketin en alt kademesinden başlayarak tüm üretimi baştan sona öğrendiğini söyleyen Esra Boyacaoğlu, şöyle dedi:
“Sektöre girişimiz, 1975’te Tire’deki satış yerimizin açılmasıyla başlıyor. Ardından; aile büyüklerimiz Cahit, Ceyhan ve Cüneyt Boyacıoğlu, dede mesleğini sürdürme kararı alarak 1985’te küçük bir firma kurarak peynir ve yoğurt çeşitleri üretimine başlıyor. Şirket, 1993’te Boyacıoğulları Ömür Süt Ürünleri adını alıyor. 2005’te mevcut yerin yeterli olmaması ve taleplerin karşılanmasında sıkıntılar yaşanması üzerine Tire OSB’deki yeni fabrikaya taşındık. 2009’da da Manisa Akhisar’dae ikinci tesisi hizmete açtık.”
Günlük kapasite 60 ton
Boyacıoğlu; günde 60 ton süt işlenerek elde edilen klasik deri tulum peyniri, İzmir tulum peyniri, beyaz peynir ve çeşitleri, kaşar peyniri, tuzlu ve tuzsuz lor peyniri, çökelek ve yöreye özgü çamur peyniri, tereyağı, koyun ve inek yoğurdu, süzme yoğurt ve ayranın kendi satış merkezlerinin yanı sıra Kuşadası, Söke, Torbalı’daki bayilerinde satıldığını belirtti. “Kendimizin tüketmeyeceği hiçbir şeyi üretmiyor ve satmıyoruz” dedi.