Ege Takım olma yolunda buyuk yol kat ettık!

Takım olma yolunda buyuk yol kat ettık!

01.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekip olarak Bucaspor’un geleceği ve başarısı için özveriyle çalıştıklarını belirten Aytekin Sümbül, “Başta Celal Bölgen Hocam olmak üzere, çalışma arkadaşlarım Ali Çalış, Uğur Yazıcı ve Recep Çelik’le iyi bir ekip oluşturduk” vurgunu yaptı Göreve başladıktan sonra bölgesel baskı eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını kaydeden Sümbül, “En önemlisi, takımdaşlığı üst seviyeye çıkardık” dedi

Takım olma yolunda buyuk yol kat ettık

Türkiye 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve ligin ilk yarısını 13 puanla 15. sırada bitiren Bucaspor’da, ligin son 2 haftasında göreve gelen, Teknik Direktör Aytekin Sümbül, Milliyet Ege’nin konuğu oldu. Uzun yıllar Bucaspor Futbol Akademisi’nde çeşitli yaş gruplarında görev yapan, gerek camiayı gerek Bucaspor’u yakından tanıma olanağı bulan Aytekin Sümbül, kendine olan özgüveni ve çalışma hırsıyla da tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Haberin Devamı

Geleceğin takımı hazır

Bucaspor’da sadece günü kurtaran, bugünü düşünen bir takımı değil, sağlam temellerle kurulan bir takımı oluşturmak için göreve geldiklerini ve bu yönde çalışmalarını sistemli bir şekilde sürdürmeyi planladıklarını söyleyen Aytekin Sümbül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bucaspor’da hedefi başarı olan mekanik bir takım yaratmak, bunun yanında birinci ve 2. bölge geçişlerini iyi yapabilen, bölgesel oyunu iyi kavramış olan istikrarlı bir takım oluşturmayı planlıyor ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca, mevcut oyuncu grubumuzla da bu olguları gerçekleştireceğimize inanıyoruz.”

‘Altyapımıza güveniyoruz’

Yılbaşından sonra; altyapıdan 10 yetenekli ve Türkiye şampiyonluğu yaşamış gençlerin profesyonel yapılması için yönetime rapor sunduğunu vurgulayan Sümbül, “Bu arada transfer teklifleri alan, yetenekli oyuncularımızın gitmesi halinde, alternatif projelerimiz hazır. Gelenler asla gidenleri aratmaz. En büyük transferlerimiz Akademi’den profesyonel yapılacak gençlerimiz olacaktır. Bu arada taraftarlarımız da asla merak etmesin. Bucaspor, ikinci yarıdaki performansıyla alt sıralardan kesinlikle kurtulacaktır. Bu arada takımın abileri Veli Kızılkaya, Emre Toraman, Emre Özkan ve İlyas Çakmak, müthiş karakterleriyle Bucaspor’un başarısına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Ekip olarak inanıyoruz’

İkinci yarı hazırlıkları için kampın çok önemli olduğunu söyleyen Aytekin Sümbül, takımdaki oyuncuların kondisyon anlamında, genel oyun yapısı anlamında bir üst seviyeye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Ekip olarak Bucaspor’un geleceği ve başarısı için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Başta Celal Bölgen Hocam olmak üzere, çalışma arkadaşlarım Ali Çalış, Uğur Yazıcı ve Recep Çelik’le iyi bir ekip oluşturduk. Göreve başladıktan sonra bölgesel baskı eksikliklerini gidermeye çalıştık. En önemlisi, takımdaşlığı üst seviyeye çıkardık. Bu arada bölgesel baskı eksikliklerini gidermeye çalıştık. Bu duygu ve düşüncelerimizle takımımızı daha iyi seviyelere getireceğimizi düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Takım olma yolunda buyuk yol kat ettık

‘Oyuncularımla gurur duyuyorum’

Mevcut oyuncularının kendilerine inandığını ve güvendiğini, bunu sahada en iyi şekilde uyguladıklarını Aytekin Sümbül, “Bunun için ayriyeten oyuncularımıza, göstermiş oldukları performanslarından dolayı teşekkür ederim. İlk 11’de oynayanlardan 6’sı 17-19 yaş aralığında bir ekip olduğunu düşünürsek, bunun çok büyük başarı olduğu da açık ve net bir şekilde görülür. Bu nedenle de tüm oyuncular bizim gururumuzdur” dedi.

‘Akademi, çok büyük potansiyel’

Bucaspor Futbol Akademisi’nin hala çok büyük bir potansiyel olduğunu vurgulayan Aytekin Sümbül, şu anki imkanlar doğrultusunda Altınordu’dan daha üstün olduklarını belirterek, “Gerek Başkanımız Ahmet Doğan ve gerek Akademi Başkanımız İbrahim Halil Ülgen, bize güvendiler ve inandılar. Davranışlarıyla da tüm Türkiye’ye örnek bir davranış sundular. Ekip olarak şu ana kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın garantisidir. Ayrıca, bize güvendikleri için de teşekkür ederiz. Ekip olarak bu güvenlerini asla boşa çıkarmayacağız.” şeklinde konuştu.