Ege Tarih yazmaya ramak kaldı!

Tarih yazmaya ramak kaldı!

30.03.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkma hedefiyle iddialı bir kadro kuran lider Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Antrenör Ceyhun Cabadak, “Buradaki beşinci sezonum ve şampiyonluğu çok istiyoruz. Şehir desteğini hep sürdürsün” dedi.

Tarih yazmaya ramak kaldı

Bu sezon tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkma hedefiyle iddialı bir kadro kuran ve zirve yarışında önde olan Manisa Büyükşehir Belediyespor, son olarak Ege derbisinde Bornova Belediyesi Karşıyaka engelini 85-78 aştı. 6 maçtır bileği bükülmeyen, 24 maça 19 galibiyet sığdıran Manisa ekibinde Antrenör Ceyhun Cabadak, ciddiyeti elden bırakmayıp dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti. İç saha maçlarını Tarık Almış Spor Salonu’nda oynadıktan sonra daha samimi bir ortam yakaladıklarını aktaran Cabadak, Manisa halkının kendilerine ciddi bir destek verdiğini ve bu desteğin sürmesini istediklerini söyledi. Cabadak, “Sezonu iyi açmıştık. Fakat iki talihsiz sakatlığımız oldu. Ardından kayıplar yaşadık. Bunu takım içinde telafi edip transferler yaptık, dizilimlerde pozisyonlar değiştirdik. Ve son 18 maçta 16 galibiyet aldık. Bu konuda istikrar sağladığımız için çok mutluyuz. Erkekler Federasyon Kupası’nı müzemize taşıdıktan sonra sinyal vermiştik. Şimdi tek odak noktamız, hata yapmadan Süper Lig’e çıkmak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Gelişiyoruz’

Yakaladıkları seri galibiyetlerin stres yarattığını söyleyen Cabadak, “Baskı elbette var fakat bu işimizin bir parçası. Kendimizi geliştiriyoruz. Oyuncularım fedakarlıklar yapıyorlar. Rotasyon kullanıp hiçbir oyuncumuzu riske etmiyoruz. Çünkü hepsi bizim için değerli” dedi. Samsunspor’a karşı ikili averajları olduğunu hatırlatan Cabadak, “O konuda avantaj bizde olsa da Sigortam.Net üçüncü basamakta ve onlara karşı dezavantajlıyız. Dikkatli olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. “Benim Manisa’daki beşinci sezonum ve şampiyonluğu çok istiyoruz” diye konuşan deneyimli antrenör, “Bu kent çok özel. Yaşadığımız, yaşattığımız heyecan da çok tatlı bir heyecan” dedi. Guard Jack Pagenkopf’a imza attırdıklarını vurgulayan başarılı antrenör, “Önümüzdeki hafta yabancı transferi noktalanıyor. Kendimizi garantiye almamız lazımdı. Zor durumda kalmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Altyapıya yönelim artacak

Cabadak, “Geçtiğimiz yıllara göre dövize bağlı olarak bütçelerde değişimler yaşadık. İki EuroLeague takımı ve Pınar Karşıyaka ile Bahçeşehir hariç diğer takımlar mütevazı bütçelere sahip. Önümüzdeki sezonu öngörmek güç ancak hedefimize ulaşırsak, planlarımızı iyi yapmak için çabalayacağız” dedi. “İki yıllık pandemi sürecinde elbette tüm branşlardaki altyapılar olumsuz etkilendi. Antrenman sayısı azaldı. Fakat oluşturmaya çalıştığımız U12 ve U14 takımlarımızın takipçisiyiz. Önümüzdeki süreçte onlara da yatırımlarımız artacak. Amacımız, oyuncu yetiştirip formayı emanet etmek.”