Ege Tarihe saygı gösterene alkış

Tarihe saygı gösterene alkış

27.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 9’uncu kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”nde kazananlar belli oldu.

Tarihe saygı gösterene alkış

Türkiye’de ilk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan, İzmir’deki tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan doğru çalışmaların özendirilerek ödüllendirilmesini, tanıtılmasını ve bu yolla koruma bilincinin yaygınlaştırmasını hedefleyerek olumlu örneklerin artmasını amaçlayan yarışma 2003 yılından bu yana düzenleniyor. Seçici kurulun 19-23 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirdiği değerlendirme ve eserleri yerinde inceleme toplantıları sonucunda Ödül Komitesi’nin onayından geçen 18 başvuru ödül aldı.
Asil Seçici Kurul Üyeleri olarak Prof. Başak İpekoğlu (Mimar), Prof. Armağan Erkanal (Arkeolog), Yard. Doç. A.Güliz Bilgin Altınöz (Mimar), Yard. Doç. Muhammed Aydoğan (Şehir Plancısı), Yard. Doç. Emine Tok (Sanat Tarihçisi), Etem Ülkütaş (Serbest Mimar) ve Hale Yıldır (Şehir Plancısı); Yedek Seçici Kurul Üyesi olarak Yard. Doç. Mine Hamamcıoğlu Turan (Mimar) ve Öğr. Gör. Figen Akpınar’ın (Şehir Plancısı) katıldığı değerlendirme çalışmalarının başkanlığını Prof. Başak İpekoğlu yürüttü.

TARİHİ YAPIDA YAŞAM ÖDÜLÜ:
Ayşe Hekimoğlu Evi (Yeni Foça) Binnaz & İbrahim Coşkun Evi (Bayraklı)
Hediye Karaoğlan Evi (Basmane) Nazime Yıldız Evi (Yeni Foça) Mediha Tuğman Evi (Buca) Mehmet Erol Saatçi Dükkanı (Urla) Nesrin & Nesli Kır Evi (Buca)

KORUMA KATKI ÖDÜLÜ
Şükrü Özkaynak- Başöğretmen Cemal Özkaynak Selçuk Anı Evi
Canan Altınbulak - “Bir Avlu Bir Kent” Belgesel
Heyamola Yayınları - “41 Semt 41 Yazar” kitap dizisi
İlhan Pınar - “Gezginlerin Gözüyle İzmir” Kitap Dizisi
Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf Evi
Mehmet Coral - “Ateşim Gelini Gavur İzmir”, “İzmir 13 Eylül 1922” Kitapları

OKUL PROJELERİ
İzmir Özel Türk Koleji - İTK Kardelen Dergisi “İzmir Tarih Kültür” Eki
Haldun Koşay Lisesi - Haldun Koşay Tarih Dergisi
Şehit Fethibey İlköğretim Okulu - “Geçmişin Gelecekteki Sesleri” Projesi
Yaratıcı Çocuklar Derneği - Kentim Smyrna İzmir “Kültür ve Çevre Hepimizin” Projesi
Yöneliş Koleji - “Aile Tarihi Müzesi” Öğrenci Projesi

Haberin Devamı

Çevre için dans
İzmir’in en kalabalık Alışveriş merkezi Agora’da, Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde Avrupa birliği projesi olan SOS (save our sphere-dünyamızı koruyalım) etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlik, Litvanya, Letonya, İtalya, Romanya’dan gelen konukların da aralarında bulunduğu toplam 100 kişilik katılımcıyla gerçekleştirildi. Dünyamızın çevre problemlerine dur demek için hazırlanan 100 kişilik dans gösterisi ise büyük ilgi çekti. Agora AVM Genel Müdürü Hasan Noyan, Çevre bilincini artırmaya yönelik etkinliğe destek vermekten mutlu olduklarını söyledi.
İZMİR Milliyet