Ege 'Tarımda bir numara olacak'

'Tarımda bir numara olacak'

11.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Tarımda bir numara olacak

Aydınlılara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eskiden herkesin gıpta ettiği bu kent, sanayici ve üreticiye yönelik projelerle 31 Mart’tan sonra tekrar yükselişe geçecek. Aydın’a çağ atlatacağız” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın mitinginde hem kente hem de tüm Ege’ye müjdeler verdi. Atatürk Kent Meydanı’nda ‘Sen yürüyeceksin Aydın yürüyecek arkandan’ sloganıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan; Türkiye’nin en önemli yaş sebze, meyve üretim ve ihracat merkezlerinden biri olan Aydın’ı bu yönden daha da güçlendirmek için ulaşım altyapısı, tarım ve tanıtım gibi başlıklarda çok sayıda proje hazırladıklarını belirtti.

‘Menderes’i korumalıyız’

Tarıma dayalı bir ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulmasıyla kentin çağ atlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öncelikle sizlere Menderes Nehri’ne sahip çıkmanız çağrısında bulunuyorum. Atıklarını nehre boşaltan her tesis, kendi evlatlarının geleceğini yok ediyor. Eskiden çevresindeki iller Aydın’a gıpta ederdi. 31 Mart, Aydın’ın hizmet belediyeciliğiyle yeniden yükselişe geçtiği tarihi olacak” dedi. Aydın’a 16 yılda 23,5 milyar yatırım yaptıkları bilgisini veren Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

901 milyon lira teşvik

Aydınlı çiftçilere 16 yılda yaklaşık 4 milyar lira tutarında tarımsal destek verdiklerini, bir teknopark, 8 Ar-Ge, 3 tasarım merkezinin kurulmasıyla 31 bin kişilik istihdam oluşturulduğunu, 81 bin Aydınlı işverene 901 milyon lira teşvik desteği sağladık. Aydın’da bugüne kadar 11 baraj, 7 göletin yapıldı; 4 barajın ve 10 göletin inşası ise sürüyor. İkizdere Barajı ile Aydın şehir merkezi ve 30 yerleşim yerinin 2050’ye kadarki içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının karşılandı. Ayrıca vatandaş atık su bedelinden şikayetçi, Büyükşehir’i kazandığımızda bu sorun ve içme suyu bedelleri üzerinde çalışacağız.

Hızlı tren tüneli

Aydın’da 114 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 381 kilometreye çıkardık. Ege ile Akdeniz’i birbirine otoyolla bağlayacak 154 kilometre uzunluğundaki Aydın-Denizli Otoyolu ihalesini 26 Mart’ta yeniden yapacağız. Afyon-Denizli-Isparta-Burdur ve Ortaklar-Aydın-Denizli tren hattını TÜBİTAK’ın yaptığı yazılımla yerli ve milli olarak modernize edip önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Ayrıca İzmir- Selçuk ile Aydın- Ortaklar arasındaki tren güzergahı üzerinde hızlı tren tüneli inşa edilecek. Böylece bu bölümdeki mesafe kısalıp seyahat süresi 7 dakikaya düşecek.

Haberin Devamı

Çine’ye devlet hastanesi

Eğitimde 3 bin 150 yeni derslik inşa ettik. Yükseköğrenim öğrencileri için şehre 6 bin 118 kişi kapasiteli yurt binaları kazandırdık. Bu yıl 2 bin kişi kapasiteli, gelecek yıl da bin 750 kişi kapasiteli birer yurt daha açacağız. Sağlıkta da toplam 44 tesisi halkın emrine sunduk. 800 yataklı şehir hastanesinin ihale süreci sürüyor. Çine’ye 100 yataklı bir devlet hastanesi ve merkeze ise 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yola çıktı. Kentte bin 523 konutun inşasını tamamlayıp sahiplerine teslim ettik. İhtiyaç sahibi Aydınlılara 2,2 milyar sosyal yardım sağladık. Aydın turzimde de hak ettiği yerde değil, termal gibi alternatif kaynakları kullanıp kenti şaha kaldıracağız.”

Cumhur İttifakı’nın adaylarını da tanıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Maliyetine satış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde fırıncıları yapılan denetimler ve kurulan halk ekmek fabrikalarıylafiyatları düşürdüklerini anlatanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi de tüm ülkede tanzim satış noktaları kuracağız, Aydın’da da olacak. Maliyetine fiyatlarla üretici ve tüketiciyi buluşturacağız. Hem üretici hem halk kazanacak” dedi.