Ege TARKEM’in başarılı modeli örnek alınıyor

TARKEM’in başarılı modeli örnek alınıyor

20.10.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliğiyle kurulan TARKEM, 2020 yılı Olağan Genel Kurulu’nu yaptı.

TARKEM’in başarılı modeli örnek alınıyor

Genel kurulda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, tarihi Kemeraltı’nın gelişmesi için kurulan TARKEM’in Türkiye’ye model olduğunu söyledi. Soyer, imece usulü yürüyen çalışmada, İzmir’in kamusal menfaatlerini ön planda tutarak gönülden mesai harcayan tüm paydaşlara teşekkür etti.

173 ortaklı TARKEM’in Genel Müdürü Sergenç İneler de, son bir yılda yapılan faaliyetlere ilişkin gelişmeleri aktardı. İzmir Tarihi Liman Kenti Yönetim Planı ve UNESCO Dünya Mirası Listesi adaylık dosyası çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten İneler, “2023’te İzmir Tarihi Liman Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Daimî Listesi’ne girmesi için dosyanın UNESCO’ya gönderilmesini hedefliyoruz. Öte yandan, 2020’de 14 olan proje sayımızı 2021’de 17’ye çıkararak iki yapımızı işletmeye açtık. 2022 yılı sonunda proje sayısını 21’e yükseltmeyi hedefliyoruz. 2023 yılı sonu restorasyonları tamamlayarak toplam sekiz adet yapıyı işletmeye açıyor olacağız. TARKEM, 25 milyon liralık ödenmiş sermayesini kayıtlı sermaye tavanı ile 50 milyon liraya çıkaracak. Böylece güçlenmiş sermaye yapısı ile alanda kısa vadede daha çok restorasyon yapılarak daha nitelikli işletmeler açılacak” diye konuştu.