Ege ‘Tasarım merkezi Konak’

‘Tasarım merkezi Konak’

27.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Konak AK Parti adayı Eroğlu, ilçeyi Ar-Ge ve tasarım merkezi yapacaklarını belirtti “Agora ve çevresi ayağa kalkacak. Tünel-otopark projesini de önemsiyorum” dedi

‘Tasarım merkezi Konak’

İzmir Konak’ın AK Parti Belediye Başkan adayı Melek Eroğlu, Milliyet Ege’yi ziyaret etti; 112 mahallesi olan ilçeyi sıkışık durumundan kurtaracaklarını, hizmetleriyle farklı bir kimliğe büründüreceklerini belirtti.
“Konak; Göztepe’den Liman’a kadar olan rengârenk, canlı kısım ile arka tarafta, Basmane’den sonraki, Yenişehir’i de kapsayan, görülmeyen, sanki görülmek istenmeyen bir kısım var” diyen Eroğlu, bir mimar olarak ilçeye dokunacağını ve sorunlara çözüm bulacağını söyledi. Konak’ın marka olmasını istediğini vurgulayan Eroğlu, “Hatta, İzmir’den önce marka olmalı. Neden? İzmir dendiği zaman insanın aklına zaten Konak’ın içindeki öğeler geliyor, Artık ülkeler değil şehirler yarışıyor” dedi. Körfezin çok müsait olduğunu kaydeden Melek Eroğlu, “Hem turizme hem kültüre hizmet eden, Kemeraltımız var. Kadifekale’nin ismi var, cismi yok. O gri dediğimiz alanda müthiş bir şehir dokusu yaratabiliriz. Tam eğimli bir yer. Orada İzmir’e gelenlere de çok hoş bir görüntü sağlamış oluruz. Şu an orası, İzmir’e gelenlerin geçiş yolu oluyor. Yani istihdamda yapabiliriz” diye konuştu.
Özellikle AR-GE ve tasarımda Konak’ı merkez yapmayı çok istediğini kaydeden Eroğlu, şu vurguyu yaptı: “İzmir’deki büyük şirketlerin büroları, ofisleri hep Konak’ta. Ar-Ge ve tasarım merkeziyle ilgili Damlacık Bölgesi’nde, en az bin kişiyi istihdam edebileceğimiz bir projemiz var. Devlet zaten bunun yüzde 50 desteğini veriyor. Biz de fiziki şartları sağlarsak, işverenler burada çok rahat istihdam yaratabilirler. Çünkü, maliyetlerini yüzde 60-70 düşürmüş oluyoruz. En büyük planım da odur.”
Önce planlama...
Konak’ın en büyük eksikliğinin planlama olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “Bir de otopark sorunumuz var. Otopark sorununu bir vizyon projesi olarak sundum: Tünel-otopark projesi. Arazinin eğimini kullanıyoruz. Yerin altına girmiyoruz, dümdüz giderek o eğimde kullanılmayan alt alanı kullanıyoruz. Herkes, yer kazanmak için yerin altına iner. Eğimli alan, bize bu konuda farklı bir imkân sağlıyor” dedi.