Ege Tasarımcısını bekleyen kent

Tasarımcısını bekleyen kent

21.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO 2020 adaylık sürecinde “iletişim, tanıtım faaliyetleri” hizmeti için açılan ihalenin şubat ayı sonunda gerçekleştmesiyle tanıtım çalışmalarının hız kazanacağını açıkladı.

Tasarımcısını bekleyen kent

EXPO 2020 organizasyonuna yönelik tanıtım çalışmalarını gerçekleştirecek şirketin 29 Şubat’taki ihaleyle belirleneceğini anlatan Vali Kıraç, “İhale tamamlandıktan sonra tanıtım çalışmaları da büyük hız kazanacak” diye konuştu.

Pazarlık usulü
İhaleye katılmak isteyenlerin en geç 23 Şubat’a kadar EXPO 2020 İzmir Ofisine başvuruda bulunması istendi. İhale, 29 Şubatta pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhaleye başvuran yerli ajansların en az 1 milyon Türk lirası, yabancı ajansların en az 500 bin avro düzeyindegelir tablolarına sahip olması gerekiyor.

Haberin Devamı

EXPO’ya 1000 gönüllü
www.expoizmir.org.tr adresinden ulaşılabilen internet sitesi üzerinden “gönüllü” başvuruları alınıyor. Adaylık sürecinde yapılan çalışmalarda görev almak isteyen gönüllü sayısının şimdiden 1000’e ulaştığı kaydedildi.

İzmirliler konsorsiyum kuracak
İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Murat Türkay, ihale duyurusu ile son başvuru tarihi arasındaki zamanı çok kısa bulduklarını ancak buna rağmen ihaleye İzmirli reklam ajanslarının bir konsorsiyumla katılması için çalışacaklarını söyledi. Türkay, İzmir’in, kenti tanıyan kişilerce tanıtılması gerektiğini savunarak, “Dernek olarak tüm üye ajanslara çağrı yaptık. Bu projenin duygusal bir yönü de bulunuyor. İzmir’e uzaktan bakmak kısıtlı olmak demektir. Bu projeyi İzmirli şirketlerin alması, İzmir’in kazanması anlamına gelir.” diye konuştu.