Ege Tasarımda Lagu farkı

Tasarımda Lagu farkı

02.07.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Modern tarihin ezberindeki tüm zevkler ve stiller, Lagu diliyle yeniden yorumlanıyor. Endüstriyel tasarımcı ve iç mimarlardan oluşan ekiple müşterinin tarzına ve isteğine uygun özel üretim yapılıyor

Tasarımda Lagu farkı

Selen Deniz - Marka Portresi /  ‘Studio Lagu’ ve ‘Ufuk Ceylan’ olarak iki imzada çalışma yapan Lagu, önemli projelerin mobilya üretim ve tasarımlarına imza atıyor, dekorasyon projeleri oluşturuyor. Tasarımcılar geometrik ve dijital estetikten ilham alarak eşyalarla ilişkileri değiştiriyor, bir yandan sadeleştiriyor bir yandan da derinleştiriyor. Lagu Design Kurucusu Ufuk Ceylan, İstanbul’dan uzanan yolculuklarını anlattı.

Haberin Devamı

Öncelikle sizi ve Lagu’yu biraz tanıyabilir miyiz?

Uzun yıllar dijital medya tasarımı ve mobilya alanında çalıştıktan sonra merkez showroom’u İstanbul Teşvikiye’de olan Lagu’yu hayata geçirdim. Lagu, Bahasa dilinde şarkı, İngilizce’de çok değerli, samimi dost anlamına geliyor. İki anlamını da çok sevdiğim bu kelime markanın kimliğini belirliyor. Yani hem Asyalı hem Avrupalı hem eski hem yeni kültürlü bir marka Lagu. “Studio Lagu” ve “Ufuk Ceylan” olarak iki imzada çalışmalar yapılıyor ve sunuluyor.

Lagu’nun tarzını nasıl yorumlarsınız?

İyi detaylarla yaşamayı seven bir yaklaşım… Lagu’da tasarımı sanattan ayrı düşünemeyiz. Fikir ve eşyaların uzun yıllar yaşamasını hayal ederiz. Örneğin; dev bir resim ya da antik Yunan heykeli kanepe ile birleştiğinde tasarımı zamansız bir stile dönüştürmüş oluruz. Tasarımcılarımız geometrik ve dijital estetikten ilham alırken, hemen yakınımızdaki eşyalarla ilişkimizi de değişiyor. Bu ilişkiler bir yandan sadeleşirken, bir yandan da derinleşiyor. Modern tarihin ezberindeki tüm zevkler ve stiller, Lagu diliyle yeniden yorumlanıyor.

Haberin Devamı

Tasarımda Lagu farkı

Özel üretim

Kişiden ya da markalardan gelen talebe göre özel projeler üretiyor musunuz?

Evet, endüstriyel tasarımcı ve iç mimarlardan oluşan ekibimizle gelen talepler doğrultusunda hizmet verebiliyoruz. Müşterinin tarzına ve isteğine uygun ürünler tasarlayıp özel üretim yapabiliyoruz. Bununla birlikte, bireysel ya da kurumsal mekanlar için mimari danışmanlık hizmeti verebiliyoruz. Mekan tasarımı, mekana özel ürün tasarımları ve grafik tasarım çözümleri ile projelerde farklı disiplinleri kullanarak profesyonel bir hizmet sunuyoruz. Her yeni proje, markanın gelecek ürünlerine ilham oluyor. Birbirini besleyen bu disiplinler arası çalışmalar sonucu zamansız tasarımlara imza atıyoruz.

Nişantaşı’nda bir mağazanız olduğunu biliyorum. Bu mağazada sadece mobilya satışı mı yapıyorsunuz farklı dekoratif objeler de var mı?

Dekorasyona dair her şey mağazamızda mevcut bunun sebebi de projelerde kullandığımız butik dekoratif öğelerin çok fazla ilgi görmesi oldu. Detaylara önem veren bir tasarım yaklaşımımız olduğu için mekanı tamamlayan dekoratif obje tasarımı bizler için kaçınılmazdı.  Özel olarak üretilmiş butik cam koleksiyonundan şallara kadar evinize estetik katacak ürünlere mağazamızdan ve internet sitemizden ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Singapur’a şube

Singapur’da da bir ayağınız var değil mi?

Şu anda Singapur’da Lagu’nun uluslararası nakliye çözümlerini yönettiğimiz bir merkezimiz bulunuyor. Ayrıca yakın zamanda ikinci şubemizi Singapur’da açma çalışmalarımız devam ediyor.

Peki sadece mağazadan mı satış yapıyorsunuz?

Hayır, müşterilerimiz ürünlerimizi sadece mağazada değil  internet  sitemizden ya da  sosyal medya hesaplarımızda da inceleyebilir. Beğendikleri ürünleri online olarak www.lagu.shop web  sitemizden sipariş  verebilirler. Ayrıca ürünlerimizi, müşterilerimizin zevkine ve isteğine göre revize edebiliyoruz. Farklı malzeme, renk tercihleri ya da merak  ettikleri konular için destek hatlarımıza ulaşıp, iç mimarlarımızdan bilgi alabilirler.