Ege Taşın değerini artıran zirve

Taşın değerini artıran zirve

26.08.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Doğal taş işlemede son teknolojiler, doğayı tüketmek değil uyum sağlamak amacıyla Uluslararası Taş Kongresi’nde masaya yatırılıyor

Taşın değerini artıran zirve

Doğal taş sektörünün en önemli fuarları arasındaki Marble İzmir Fuarı heyecanı 6. Uluslararası Taş Kongresi ile başladı. Açılışa katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Bizler doğayı salt tüketim malzemesi olarak gören anlayışı reddediyoruz ve bu yüzden dünyaya bakışımızda doğayla uyumlu bir yaşamı merkeze koyuyoruz. Taşın barındırdığı kadim manaya hürmeti bir borç bilerek bu kaynakları birer yakut, elmas, zümrüt gibi işleyecek zanaatkârlar olmayı görev kabul ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İşbirliğiyle güçleniyor

İki yıl aradan sonra Marble İzmir Fuarı’nın kapılarını açacaklarını belirten İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı da, “Geçtiğimiz yıllarda bilimsel ağırlıklı oturumlarla gerçekleşen kongre, bu yıl farklı disiplinlerin yer alması ile çeşitleniyor” dedi. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ise, “Fuarımızda sektörümüzle 6 milyar dolara doğru gidiyoruz” diye konuştu. Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Kongre, doğal taş sektöründeki alın teri ile akıl terini bir araya getirecek” ifadelerini kullandı. T.C. İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Azgın “Kongrenin ve fuarın ihracat rakamlarımıza büyük katkıları olacağına inanıyoruz. Ticaret Bakanlığı olarak her zaman yanınızdayız” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, “Bu fuar ve kongre eminim ki dünyada Türk madeninin önemine ve markalaşma çalışmalarına büyük katkı sağlayacak” şeklinde konuştu. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle de, “Hepimizin istifade edebileceği bu işbirliği ortamı sayesinde ülkemizde ve sektörümüzde ihracatımızı güçlendiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bilim insanları ile doğal taş sektörünün tüm temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlayan kongrede, Türk doğal taşının işlenme sürecine ilişkin son teknolojiler değerlendirilecek.