Ege Tatı bastırıyor Sait destekliyor

Tatı bastırıyor Sait destekliyor

23.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın 2020 EXPO adayı İzmir’in 2015 adaylık sürecindeki organizasyon alanı olan İnciraltı’na alternatif araştırmaya başlamasıyla birlikte aday ilçeler tek tek ortaya çıkmaya başladı.

Tatı bastırıyor Sait destekliyor

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Gölet’de düzenlendiği basın toplantısında, EXPO 2020’nin neden Buca’da olması gerektiğini teknik bilgilerle anlattı.
Tatı, önerisini özellikle 5 yıl önce Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin aday ilçelerle ilgili hazırladığı ve Buca’yı uygun bulan rapora dayandırdı. Tatı’nın toplantısına AKP’nin yeni milletvekili Rıfat Sait’de katıldı. Sait, Buca’nın EXPO’nun düzenlenmesi için en uygun yer olduğunu, bunu gerçeleştirmek için elele çalışacaklarını söyledi.

Eski planları örnek gösterdi
EXPO alanlarının yer seçiminde böne çıkan kriterlerin tamamına Buca Kaynaklar bölgesinin uyduğunu belirten Tatı, 200 hektarlık Gölet ve çevresindeki alanın, EXPO alanlarını kapsayan ortalama 200 hektarlık büyüklüğüyla aynı olduğunu söyledi. İmar durumunda, geçmiş dönemlerde Gölet ve çevresinin “Fuar alanı” olarak belirlenmiş olduğuna dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Plan süreçleri zaman alacağı için Buca bu açıdan avantajlıdır. Kolay ulaşılabilir bir yerde olan Gölet, kent merkezine 13,5 km, Adnan Menderes Havalimanına 15,5 km uzaklıkta bulunuyor. Kentin çeperinde, güçlü karayolu bağlantısı var. Bu nedenle diğer tercihlerden çok daha avantajlı durumdadır” şeklinde konuştu.