Ege Tatilcilerin gözdesi Ege

Tatilcilerin gözdesi Ege

27.07.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Menderes plajları doldu taştı. Pamukkale’yi 121 bin 552 kişi ziyaret etti. Marmaris’te belediye ekipleri 3 bin ton çöp topladı

Tatilcilerin gözdesi Ege

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde vatandaşlar Ege kıyılarını seçti. Menderes, milyonlarca kişiyi ağırladı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’yi 121 bin 552 kişi ziyaret etti. Marmaris’te belediye ekipleri 3 bin ton çöp topladı.

Haberin Devamı

Menderes’in sahil bölgesinde yer alan Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli mahalleleri Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşların akınına uğradı. 43 kilometrelik sahil şeridinde mavi bayraklı plajlarıyla dikkat çeken Menderes sahillerinde tatilciler keyifle zaman geçirdi. Tatil sürecinde yoğun bir çalışma temposunda olduklarını belirten Başkan Mustafa Kayalar, “Bayram bitmiş olsa da yaz sezonu devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızı tatilin en güzel yapılacağı yere ilçemize bekliyoruz” dedi.

Hedef 1 milyon

Türkiye’nin en fazla turist çeken yerlerinden olan UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’yi 121 bin 552 kişi görme fırsatı buldu.

Travertenleri, şifalı termal suyu ve antik kentleriyle yılın her mevsimi ilgi gören Pamukkale, eski günlerine döndü. Ziyaretçiler, travertenlerde yürüdü, Hierapolis Antik Kenti’nde tarihi yolculuğa çıktı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, “Şu anda Pamukkale’de günlük 13 binin üzerinde ziyaretçi görüyoruz. Yıl sonunda 1 milyon hedefine ulaşmayı bekliyoruz” diye konuştu.Yaklaşık 200 bin araç girişinin yaşandığı Marmaris’te ise, belediye teyakkuza geçti. Zabıta, temizlik işleri, fen işleri ve destek hizmetleri müdürlüğü ekipleri olası sorunlara anında müdahale etti. Tatil sürecinde temizlik işleri ekipleri 3 bin ton çöp, 150 ton da kağıt ambalaj atığı topladı. Ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığını kaydeden Başkan Mehmet Oktay, “Nüfusumuz 5 kat arttı. Tüm ekiplerimizle 7/24 sahadaydık. Çetibeli’nden Bozburun’a kadar ilçemizin her mahallesinde yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etmek için büyük gayret gösterdik” şeklinde konuştu.