Ege TEKMECİ DOKTORA TAZMİNAT DAVASI

TEKMECİ DOKTORA TAZMİNAT DAVASI

25.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aynı aile sağlığı merkezinde görevli doktorlardan Hüseyin Özkan, merdivende kendisine tekme atan meslektaşı T.T. için ikinci kez mahkemeye gitti. Özkan, 25 bin lira manevi tazminat istedi

TEKMECİ DOKTORA TAZMİNAT DAVASI



Buca’da aynı aile sağlığı merkezinde görev yapıyorlardı. İki doktor arasında uzun süredir anlaşmazlık vardı. Mustafa Hüseyin Özkan, merdivenlerden inerken bir gün meslektaşı T.T’den tekme yedi. Meslektaşı hakkında ceza davası açan Özkan, şimdi de 25 bin lira manevi tazminat talebiyle bir dava daha açtı.

Haberin Devamı


Hapis cezası aldı

Olay, geçen ocak ayında meydana geldi. Merkezde aile hekimi olarak görev yapan 43 yaşındaki T.T, daha önceden bir sorun bulunduğu iddia edilen yönetici hekim 53 yaşındaki Dr. Mustafa Hüseyin Özkan’ın sırtına tekme atıp kaçtı. Güvenlik kameralarınca kısmen görüntülenen bu olayın ardından Özkan, önce sağlık raporu aldı, ardından karakola gidip meslektaşından şikayetçi oldu. İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde T.T. hakkında, 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan son duruşmaya sanık doktor T.T, şikayetçi Mustafa Hüseyin Özkan ve avukatı Seyit Ahmet Akyüz katıldı. Yargılama sonunuda, mahkeme T.T’yi önce hapis cezasına çarptırdı, ardından cezasını paraya çevirdi. Avukat Akyüz, ceza davasının bitmesinin ardından 25 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Akyüz, davalının, müvekkilime karşı haksız ithamlarda bulunduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Arabası üç kez çizilmiş

Dr. Mustafa Hüseyin Özkan’ın avukatı Seyit Ahmet Akyüz, asılsız dedikoduların ardından müvekkilinin arabasının üç kez çizildiğini öne sürdü. Davalının, sağlık merkezinde müvekkilinin üzerine yürüyüp omuz attığını, el kol ve mimik hareketleriyle rahatsız etmeye başladığını öne süren Akyüz, “Özkan, insanlarla rahat iletişim kuramaz hale geldi. Uğradığı saldırıdan dolayı büyük üzüntü yaşadı. Eşiyle aynı merkezde çalışıyor olması, müvekkilimi daha çok incitmiştir. Bu mağduriyetin giderilmesinin teminini istiyoruz” diye konuştu. Davalı T.T, dava dilekçesi henüz eline ulaşmadığı için dosyaya cevap yazmadığını bildirdi. Dava, 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.