Ege Teknofest’te üçüncülük

Teknofest’te üçüncülük

20.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

.

Teknofest’te üçüncülük

Dokuz Eylül Üniversitesi’ni Teknofest 2021 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda temsil eden SUFAI ekibi, bir başarıya daha imza attı. Kavramsal Tasarım Raporu aşamasında sabit kanat kategorisinde SUFAI 3. sırada yer aldı. 269 katılımcıdan 99’unun başarılı olduğu sıralamada SUFAI, bu alanda dereceye sahip teknik üniversite ekiplerinin de önüne geçti.

Haberin Devamı

Elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “SUFAI ekibimiz geçtiğimiz yıl Teknofest 2020 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda mansiyon ödülü aldı. Biz de öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu teknik altyapı ve atölye ortamını sağlayarak destek olduk. Bu yıl yarışmaya yeni projelerle hazırlanan ekibimizin raporlama aşamasında elde ettiği başarı, öğrencilerimize olan inancımızın ne kadar doğru olduğunu gösterdi” dedi.

Uzay hedefine katkı

Üniversitenin havacılık ve uzay alanında önemli adımlar attığını sözlerine ekleyen Hotar, “Bu noktadan hareketle, mevcut altyapısında hava ulaştırma bölümü olan Efes Meslek Yüksekokulu’nda kısa süre önce Uçak Teknolojisi Programı’nın açılmasını kararlaştırdık. Mühendislik Fakültemiz bünyesinde ise Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü ile buraya bağlı Havacılık ve Uzay Mühendisliği Anabilim Dalı’nın açılmasına karar verdik. YÖK başvurularını tamamladığımız bu akademik birimlerimize 2021-2022 Akademik Yılı’nda öğrenci almayı planlıyoruz” dedi.