Ege ‘Teknoloji üretmeliyiz’

‘Teknoloji üretmeliyiz’

17.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası (BATÜDER) üyeleriyle bir araya geldi.

‘Teknoloji üretmeliyiz’

Bakan Özlü, cari açığın teknoloji üretmekle kapanacağını belirtti. Türkiye’nin sıçrama yapması gerektiğini kaydeden Bakan Özlü, “Daha yüksek katma değerli işlere odaklanmalıyız. Bu da teknoloji le olur. Ciddi bir cari açığımız var. 7.4 büyüyoruz ama cari açığımız da büyüyor. Bunda çözümün tek yolu teknoloji üretmekten geçiyor” dedi. Bakanlık döneminde İzmir için hayallerinden biri olan İzmir Teknoloji Üssü için imzaların atıldığını belirten Özlü, tekno yatırımların Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Gençlere eğitim verilecek

BATÜDER olarak teknolojiyle iç içe olan gençlerin teknolojiyi daha verimli kullanması yönünde Avrupa Birliği Proje çalışması içinde olduklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, “Benim Adım Bilim başlığı altında yürüteceğimiz proje kapsamında genç fikirlere öncü olmak istiyoruz. Bu doğrultuda hayatımızın vazgeçilmezi olmuş internet ve teknolojinin verimli kullanılması ve yetiştirilecek gençlerin ileri teknoloji ve arge projelerinde sorumluluk alacak düzeye gelmelerini hedefliyoruz” diye konuştu.

Bakan Özlü, BATÜDER üyeleriyle bir araya geldi; görüş alışverişinde bulundu.