Ege Teknolojide öncü projeler

Teknolojide öncü projeler

01.12.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Demokrasi Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Tunçsiper’in vizyonu doğrultusunda yapılan yatırım ve çalışmalarla yapay zekâ ve ilaç üretimi alanlarında hızla ilerliyor

Teknolojide öncü projeler

İzmir Demokrasi Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper tarafından belirlenen ‘araştırma üniversitesi’ olma hedefine emin adımlarla ilerliyor. Tunçsiper’in hedefleri arasında öne çıkan ilaç geliştiren ve yapay zekâ alanında öncü üniversite hedefiyle çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

“Dünyadaki teknolojik gelişmeler, tüm sektörlerin ve iş olanaklarının yapay zekâ ve veri analitiğine yönelmesini zorunlu hale getirmiştir” diyen Prof. Dr. Tunçsiper, şöyle konuştu:

Salgınla vites büyüttü

“Kentin ilk Yapay Zekâ ve Veri Analitiği Uygulama ve Araştırma Merkezi, İzmir Demokrasi Üniversitesi bünyesinde kuruldu. Tıp ve mühendislik alanlarının ara kesitinde faaliyet gösteren merkezin önemi, küresel salgın sürecinde çok daha belirgin hale geldi. Tüm eğitim ve öğretim süreçlerinin desteklenmesine yönelik artırılmış gerçeklik uygulamalarına dayalı içerik hazırlanması ile araç ve yöntemlerinin geliştirilmesinin yanında; yapay zekâya dayalı radyoloji çalışmalarının yapılması ve uygulamaya geçirilebilecek ürünlere dönüştürülmesi ile üniversitemizin bölgesel etkinliğinin artırılması hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Pandeminin küresel düzeydeki etkisi göz önünde bulundurularak İzmir Demokrasi Üniversitesi, İlaç Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması için de çalıştıklarını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Tunçsiper, “İlaç üretebiliyor olmak en büyük hedeflerimiz arasında” dedi.