Ege Termal turizmin merkezi olacağız

Termal turizmin merkezi olacağız

01.12.2019 - 02:24 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i ziyaret etti; termal turizm ve güneş enerji santralleri projelerini anlattı

Termal turizmin  merkezi olacağız

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Aydın koordinatörü olarak T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i makamında ziyaret etti. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği encümen üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Başkan Günel, Kuşadası’nın termal turizm ve güneş enerji santrali projelerini Bakan Dönmez’e sundu. Başkan Ömer Günel, JKBB’nin geçtiğimiz haftalarda düzenlenen 2019 yılı ilk meclis toplantısında daimi encümen üyeliğine seçilerek Aydın ili ve  ilçelerinin koordinatörlüğü görevini üstlenmişti. Başkan Günel bakanlık ziyaretiyle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

Kuyular için başvuru

“Aydın’ın jeotermal enerji açısından zengin bir potansiyele sahip olduğunu özellikle Kuşadası’nın termal turizm konusunda zengin mineral yapısı ve uygun kuyu suyu sıcaklığıyla ön plana çıktığını bakanımızın bilgisine sunduk. Mevcudumuz da Davutlar Güzelçamlı bölgemizde 3 adet kuyumuz var. Bu kuyulardan 45- 50 derece sıcaklıkta zengin mineralli yeraltı suyumuz var. Ancak yapılan fizibilite çalışmalarında yeni kaynaklar tespit etti. Termal turizm için Kuşadası’nın sahip olduğu potansiyelini değerlendireceğimiz projelerimizi paylaştık. Sadece termal turizmde kullanılmak üzere yeni kuyuların açılması için bakanlığımıza başvuruda bulunacağız. Bölgenin jeotermal potansiyelini doğru kullanmamız halinde ülkemizin yeni bir termal sağlık turizm merkezine kavuşacağı konusunda görüş birliğine varıldı.”

Haberin Devamı

GES projeleri hazır

Bölgedeki diğer bir enerji kaynağı olan güneş enerjisi santralleri konusunda da önemli projeleri olduğunu belirten Başkan Günel, “Kuşadası’nın kendi enerjisini sağlayabileceği GES projelerini hazırlıyoruz. GES santralleri ile hem ülkemizin enerji ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacağız hem de belediyemize önemli bir gelir kaynağı kazandırmış olacağız” ifadesini kullandı.

Hızlı hizmet dönemi başladı

Kuşadası Belediyesi, İmar ve Şehircilik ile Yapı Kontrol Müdürlüklerindeki işlemlerinin yapılacağı bir ön büro birimi kurdu. Birim; mühürleme, imar durumu, yapı kullanım izni imar affı gibi konularla ilgileniyor. Vatandaşlardan gelen sözlü ve yazılı talepleri anında değerlendirmeye alan ön büro, iki hafta içinde yaklaşık 1500 talep aldı.

Personelin maaş alacakları ödendi

Kuşadası Belediyesi’nin uzun zamandır ödenememiş ve birikmiş personel maaş alacakları, Belediye Başkanı Ömer Günel’in talimatıyla ödendi. Belediye, 21 Ekim-25 Kasım günleri arasında bünyesinde çalışan personele toplam 4 milyon 858 bin lira ödeme yaptı.