Ege Teşekkür kavgası

Teşekkür kavgası

20.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İthal ek vergi nedeniyle tekstilcilerin teşekkür ilanına Egeli hazırgiyimciler karşı çıktı, “Bizim adımıza Hükümete teşekkür edemezsiniz” mesajı verdi

Teşekkür kavgası

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) yönetim kurullarının ortak açıklamasındakararın AB, Ortadoğu ve Doğu Bloğu ülkelerine yapılan ihracatı olumsuz etkileyeceğini daha önce duyurduklarını hatırlattılar.
Rakamlar bizim
Türkiye’de tekstil ve hazırgiyimin tek bir sektörmüş gibi algılanmasının yanlış olduğunu vurgulayan yöneticiler, iki sektörün ihracat rakamı olarak yansıtılan 22 milyar doların yaklaşık yüzde 75’inin, 2 milyon kişilik istihdamın ise yüzde 82’sinin hazırgiyim sektöründe olduğunu belirtti. Yöneticiler, “Hazır giyim sektörünün ihracat ve istihdam rakamlarının kullanılarak gazetelere verilen ilanla kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor. Biz sektörümüzün tasvip etmediği kumaşa getirilen ek vergiye taraf gibi gösterilmeye karşıyız.” dediler.
Et ve tırnak gibi
İki sektörün et ve tırnak gibi olduğunu da vurgulayan yöneticiler, “İlan hazırlık sürecinde, sektörümüzün verilerinin ve isminin kullanılmaması yönünde ısrarlı taleplerimiz dikkate alınmamıştır. Ek verginin zararlı olacağını söylememize rağmen bu ilanla sanki tarafmışız gibi gösterilmeye çalışılmamızı hayretle karşılıyoruz. Hazır giyim sektörünü temsil etmedikleri halde bu ilanı hazırlayanları gerçekleri çarptırmamaya ve iyi niyete davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.


Dernekler itiraz etti?

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hazır Giyim Meclisi, Osmanbey Derneği (OTİAD), Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TRFAF) olarak bu ilanın içeriğine katılmadıklarını ifade etti.