Ege The Galleria’dan Ege’ye büyük yatırım: XEV

The Galleria’dan Ege’ye büyük yatırım: XEV

19.04.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege’de satış ve servis noktaları için dev yatırımlar yapacaklarını ve en az 500 kişiye istihdam yaratmayı hedeflediklerini belirten The Galleria Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Görgülü, “Yüzde 100 elektrikli XEV Yoyo modelini her eve ulaştırmak istiyoruz” dedi.

The Galleria’dan Ege’ye büyük yatırım: XEV

Selen Almaç - Marka Portresi /  The Galleria Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Görgülü, yeni nesil yüzde 100 elektrikli otomobil markası olan İtalyan XEV ile Ege bölge bayiliği konusunda, XFM Otomotiv AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Baha Tüzer’le anlaşma imzaladıklarını duyurdu...

Haberin Devamı

The Galleria’dan bize söz eder misiniz?

35 yıllık sektör tecrübemizle lüks araç satışında isim yapan firmalar arasında yer alan The Galleria, İzmir Ankara Caddesi üzerinde yer alan showroom’umuzla, ağırlıklı olarak sanat, spor ve iş dünyasının tanınmış isimlerine araç satışı yapıyoruz.

İzmir’de 1987-2000 yılları arası Alsancak’ta, 2000-2008 arası Gaziemir’de hizmet verdik. Daha sonra, 2008-2016 yılları arasında yatırım yapmaya devam ederek İstanbul Etiler’de 2. şube olarak bir showroom daha açtık. Bu süreçte İzmir mağazamızı büyüterek şu anda faaliyet gösterdiğimiz, toplam yaklaşık 1.500 metrekarelik yeni yerimiz olan Bornova Ankara Caddesi üzerindeki adresimizde faaliyetimize devam ediyoruz.

Şirketimizin ‘0’ km üst segment araç ithalat belgesi bulunduğu için farklı ülkelerden Porsche, Ferrari, Lamborghini, Mercedes, Audi ve BMW’leri ithal edebiliyoruz. Ayrıca bu segment araçların ikinci elini alıp satmaya devam ediyoruz. Hemen hemen her talep ve siparişe cevap verme olanağı sağlamış oluyoruz.

Haberin Devamı

Babam Abdullah Görgülü, 2000 yılında emekli olunca bayrağı bize devretti. Yaklaşık 20 yıldır da biz devam ediyoruz. Babam engin tecrübesiyle her daim yanımızda yer almaya devam ediyor. The Galleria olarak, 35 yıldır sektörün içindeyiz ve otomotive yatırım yapmaya devam edeceğiz.

XEV, Ege’ye sizinle aracılığınızla geliyor. Bu konuda neler söylersiniz?

İzmir Bornova’da The Galleria markasından sonra yeni proje yatırımımızı yaptık. Gün geçtikçe yatırım ve istihdamı artırmaya devam edeceğiz. Küresel bazda yaşanan akaryakıt krizini fırsata çevirmek istedik ve pazarda bulunan açığı yeni nesil yüzde 100 elektrikli otomobil markası olan İtalyan XEV ile büyük ölçüde kapatacağımızı düşünüyorum.

‘Bu aracın rakibi yok’

Bu işbirliğinde ne kadarlık bir yatırımdan bahsediyoruz?

İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Uşak ve Denizli gibi Ege illerinde satış ve servis noktaları için yaklaşık 10 milyon euro gibi bir yatırım yapacağız ve en az 500 kişiye istihdam yaratacağız. Hiçbir masraftan kaçmayarak yüzde 100 elektrikli XEV Yoyo modelini her eve ulaştırmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Hayli iddialı ve çevreci hedefleriniz var... Peki, bize biraz araçtan bahseder misiniz...

Türkiye pazarına tanıtılan XEV Yoyo markası 2 kişilik, 150 km menzile sahip, 90 km hıza ulaşabiliyor. Yaklaşık 18 liralık bir elektrik maliyetiyle İzmir’den Çeşme’ye gidebilen bu aracın, bu özellikte, bu kalitede ve bu fiyat aralığında rakibi yok.

4 kişilik araçlara yönelik çalışmalar var mı?

2023 yılına kadar 4 kişilik ve 400 km menzile sahip olan modeli de bünyemize dahil edeceğiz. XEV modelleri, kalite ve ekonomi anlamında herkesin talebini karşılayacak donanımda. Bu yüzden her geçen gün model portföyümüzü genişletmeyi planlıyoruz.

The Galleria’dan Ege’ye büyük yatırım: XEV

‘Herkesi bekliyoruz’

Bölgenin merkezi nerede olacak?

The Galleria’nın Bornova’daki merkezinin ardından Alsancak Şehitler Caddesi üzerinde yer alan yeni XEV showroom ve servis alanı çok yakında açılıyor. XEV markasının Ege ve İzmir’deki merkezi olacak showroomda XEV Yoyo ve daha sonra gelecek diğer modeller görülebilecek.

Haberin Devamı

Ayrıca, showroomlarımızda bulunan test araçlarımızı tüm misafirlerimizin kullanımına sunuyoruz. Bornova’da yer alan showroomumuza herkesi davet ediyoruz.  XEV markasına ilk günden beri ilgisini ve desteğini esirgemeyen, başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank olmak üzere, herkese XFM Otomotiv AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Baha Tüzer adına teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.